Mainos

Basso-lehdelle uusi päätoimittaja

Klubikulttuuriin tiukasti kytkeytyvän lifestyle-yleisaikakauslehti Basson uusi päätoimittaja onRisto Nevanlinna, 30. Nevanlinnalle päätoimittajan tehtävät jättää Jan Zapasnik, joka jatkaa Basso-lehteä ja radiokanavaa kustantavan Basso Median toimitusjohtajana.

Nevanlinnan mukaan Basso on hybridilehti, jonka painopiste on musiikissa.

- Joka numerossa on levyarvioiden lisäksi isompi juttu jostain artistista, tuoreimmassa numerossa löytyy henkilökuva dj-tuottaja Jori Hulkkosesta.

Basso-lehden ydinkohderyhmää ovat kaupunkilaiset nuoret tai nuorehkot miehet, jotka ovat kiinnostuneita rytmimusiikista, klubeista, katumuodista ja urbaaneista ilmiöistä.

Uusi päätoimittaja kuitenkin lupaa, että lehteen mahtuu myös vakavampia asioita.

- Basso on omalla tavallaan myös yhteiskunnallinen lehti. Lehden kolumnisteille erilaiset ympäristöteemat ovat tärkeitä, ja se näkyy myös lehden sivuilla, Nevanlinna kertoo.

Politiikkakaan ei ole täysin vierasta. Lehdessä on ollut muun muassa vihreiden Anni Sinnemäen haastattelu.

Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä Basso syntyy Helsingin kantakaupungissa parinkymmenen freelancerin voimin. Varsinaisia branditoimittajia lehdellä ei vielä ole, mutta sitäkin enemmän asiaansa perehtyneitä kirjoittajia.

- Esimerkiksi Imatran Voima-yhtyeen Perttu Häkkinen tekee meille musajuttuja. Ja ainakin pääkaupunkiseudun tietyille piireille tuttu Saku Knopp kirjoittaa Bassoon, Nevanlinna summaa.

Bassolla ei omassa genressään ole juuri kotimaista kilpailijaa, perinteiset musalehdetkin keskittyvät enemmän rockiin, popiin ja metalliin. Päätoimittaja kuitenkin korostaa, että potentiaalista lukijakuntaa löytyy koko Suomesta, eikä Bassoa ole tarkoitettu vain Helsingin trendijengille.

- Sen kuitenkin sanon, että juoru- ja julkkisjuttuja emme lähde lehteen painamaan. Annamme muiden medioiden tehdä ne, oli niiden kaupallinen arvo mikä tahansa. Nevanlinna sanoo ja jatkaa

- Lehtemme lukijat ovat todella kriittisiä. Heitä kiinnostaa jutuissa todellinen asiantuntemus, erityisesti musiikkiin he suhtautuvat vakavasti. Yleisömme mielenkiinnon säilyttäminen on meille elinehto.

Basso oli alkujaan hip-hopiin keskittyvä Posse. Myöhemmin nimi muuttui Bassoksi ja jutut monipuolistuivat. Lehti on kuitenkin juurilleen uskollinen, siitä on osoituksena muun muassa säännöllinen graffitipalsta.

Basson uuden päätoimittajan tavoite on tehdä lehdestä niin laadukas, että sen ostaja ei heitä sitä lukemisen jälkeen menemään.

- Hyvä aikakauslehti kestää lukemista vielä vuoden ilmestymisensä jälkeen. Haluan että Basso on sellainen, Nevanlinna linjaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.