Barcelona ei pidä finaalipaikkaa itsestäänselvyytenä – vuoden takaiset tapahtumat kummittelevat yhä joukkueen mielessä

Mieletön Messi! Barcelona huikealla vapaapotkulla jo 3-0-johtoon 1:36
Mieletön Messi! Barcelona huikealla vapaapotkulla jo 3-0-johtoon.

Barcelona voitti keskiviikkona Liverpoolin 3-0 jalkapallon  Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osassa. Barcelonan päävalmentajan Ernesto Valverden mielestä lopullisen finaalipaikan irtoaminen ei tule olemaan itsestään selvää, sillä toinen osaottelu on vielä pelaamatta.

– Näimme kuinka Liverpool hallitsee pelejä ja pelivauhtia. Meidän täytyy muistaa, ettemme voi olla liian luottavaisia. Kaikki on vielä mahdollista eikä mikään ole varmaa, Valverde kertoo Reutersin haastattelussa.

Valverde huomautti kuinka mitään ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä. Päävalmentaja viittasi tällä Barcelonan viime vuoden järkyttävään tappioon. 

Barcelona lähti puolivälierien toiseen osaotteluun vahvana suosikkina voitettuaan ensimmäisen osan 4-1. AS Roma kuitenkin tuli ja kaatoi Barcelonan maalein 3-0 ja pudotti näin espanjalaisjoukkueen puolivälieristä vierasmaalisäännön turvin.

– Emme voi olla liian varautuneita, mutta kokemamme tulee ottaa huomioon, Valverde sanoi.

Liverpool iski seitsemän maalia kahdessa viimeisessä Mestarien liigan vierasottelussa Bayern Müncheniä ja Portoa vastaan. Toinen osaottelu tulee Barcelonan osalta pelata huolellisesti ja joukkueen täytyy pitää pää kylmänä loppuun asti ennen kuin Barcelona voi juhlistaa finaalipaikkaansa.

Myös Barcelonan keskikenttäpelaaja Arturo Vidal odottaa Liverpoolilta kovaa taistelua Anfieldillä.

– Meidän täytyi tehdä lujasti töitä tänään ja selviydyimme hyvin. Vielä on 90 minuuttia pelattavana ja meidän on hoidettava homma kotiin, Vidal kuvaili ottelun jälkeen.

– Meidän tulee kunnioittaa Liverpoolia suuresti. He ovat loistava joukkue ja tiedämme, että peli tulee olemaan haastavampaa heidän kotonaan, kuin mitä se oli tänään, Arturo Vidal sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat