Barbie-elokuva ilmestyi kaikessa hiljaisuudessa teattereihin Moskovassa – Kreml ei tykkää

BBC:n toimittaja havaitsi erikoisen Barbie-ilmiön moskovalaisessa ostoskeskuksessa. 

Moskovalaista ostoskeskusta koristaa suuri pinkki talo. Sisältä löytyy pinkkiä popkornia sekä pahviset Barbie-elokuvan päätähdet.

Virallisesti Barbie-elokuvaa ei Venäjällä esitetä, sillä Hollywood-studiot torppasivat elokuviensa julkaisun Venäjän laajamittaisen hyökkäyksen jälkeen. 

Elokuvateattereissa on kuitenkin keksitty keinot päästä mukaan Barbie-hehkutukseen: Venäjän rajan yli vuotaa epävirallisia Barbie-kopioita, jotka on ääninäytelty venäjäksi. Elokuvaan tulijat ostavat BBC:n mukaan liput 15-minuuttiseen lyhytelokuvaan, jota ennen heille kuitenkin näytetään "Barbie".

Tarina ei kerro sitä, näytetäänkö "Barbien" jälkeen lyhytelokuva, johon elokuvaan tulijat ovat oikeasti ostaneet liput vai tarkoittaako lippuun merkitty lyhytelokuva juurikin "Barbieta". 

Kreml ei taivu Barbien pinkkiin maailmaan

Tämä ei ilahduta Venäjän kulttuuriministeriötä. Viime kuussa se totesi, ettei Barbie-elokuva "ole linjassa presidentin tavoitteiden ja pyrkimysten kanssa perinteisen venäläisen moraalin ja hengen vahvistamiseksi ja säilyttämiseksi". 

– Ihmisten tulisi voida itse päättää, mitä he haluavat katsoa, kertoo "Barbieta" katsomassa ollut Karina BBC:lle.

– Kyse on avoimesta mielestä toisia kulttuureja kohtaan. Vaikka et olisi samaa mieltä heidän arvoistaan, on mahtavaa, että voit katsoa sen, kommentoi "Barbieta" tullut katsomaan Alyona BBC:lle.
 

Putin piti aggressiivisen puheen Munchenin turvallisuuskokouksessa vuonna 2007 – Näin MTV uutisoi asiasta 0:27
Katso myös: Putin piti aggressiivisen puheen Münchenin turvallisuuskokouksessa vuonna 2007 – Näin MTV uutisoi asiasta

Lue myös:

    Uusimmat