Voiko tämän lähemmäksi Pohjois-Koreaa enää päästä? Putin esiintyy hätkähdyttävällä, ydinohjusta ylistävällä musiikkivideolla

Vladimir Putin esiintyy hätkähdyttävällä musiikkivideolla, jolla uhkaillaan ydinaseen laukaisulla 0:18
Venäjän presidentti Vladimir Putin laukoo musiikkivideolla suoria uhkauksia lännelle.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo musiikkivideolla, että länsi haluaa tuhota Venäjän, joten on täysin sallittua vastata samalla mitalla. Videolla myös uhkaillaan Yhdysvaltoja varsin suorapuheisesti.

Venäjällä vietettiin eilen lauantaina strategisten ohjusjoukkojen teemapäivää. Laulaja, taiteilija ja Venäjän duuman jäsen Denis Maidanov oli erityisesti kyseistä päivää varten tehnyt yhteistyössä Park Patriot Media -nimisen yrityksen kanssa laulun nimeltään Sarmatushka.

Kappaleen nimi viittaa RS-28 Sarmat -nimiseen Venäjän mannertenväliseen ohjukseen. Ohjuksen on määrä korvata aiempi SS-18 Satan -niminen ohjus.

Venäläismediassa kerrotaan, että Venäjällä ansioitunut taiteilija ja poliitikko Denis Maidanov ja valmisteli kyseisen musiikkivideon lahjaksi erityisesti strategisten ohjusjoukkojen päivää varten. Maidanov kuuluu Yhtenäinen Venäjä -puolueeseen, joka tukee presidentti Putinin politiikkaa.

Propagandavideo on saanut kitkerän vastaanoton muun muassa sotilasasiantuntija Pekka Toverilta. Toveri kirjoittaa Twitterissä, että videon julkaisu kertoo siitä, mikä Venäjän tämänhetkinen tila on.

– Kertoo jotain, missä mennään, kun pitää näin epätoivoisesti todistella itsellee, että "kyllä meillä on mahtavimmat ohjukset".

Putin esiintyy uhkaavana hahmona

Maidanov puhuu musiikkivideolla myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

– Jos joku on tehnyt päätöksen tuhota Venäjä, silloin meillä on täysin laillinen oikeus vastata samalla mitalla. Kyllä, ihmiskunnalle se tulee olemaan globaali katastrofi, koko maailmalle se tulee olemaan katastrofi. Mutta miksi tarvitsisimme sellaista maailmaa, jossa ei olisi Venäjää, Putin kysyy.

Putinin puheen ajan Maidanov pitää kädessään kaukosäädintä, jonka on mahdollisesti määrä symboloida Venäjän laukaisuvalmiutta.

Musiikkivideolla myös kohdistetaan suora uhkaus Yhdysvalloille, kun siinä lauletaan, että Venäjän Sarmat-ohjukset katsovat kaukaisuuteen suoraan Yhdysvaltoihin.

Musiikkivideolla onnitellaan tiedemiehiä, Venäjän federaation ydinkilven luojia ja sotateollisuuden työntekijöitä. Laulun sanojen mukaan Venäjä on suuri sotilasvalta, jolla on voimakas ydinvoimapotentiaali ja se takaa valtion turvallisuuden sekä suvereniteetin.

– Meidän kanssamme on jumala ja Sarmatushka, Maidanov laulaa laulun lopussa.

Voit katsoa koko musiikkivideon täältä.

Lue myös:

    Uusimmat