Mainos

Barak puhui sovusta, Clinton rakentaa rauhaa

Israelin pääministeri Ehud Barak on kehottanut juutalaisia ja arabeja etsimään sopua. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on puolestaan jälleen tarjoutunut rauhanvälittäjäksi.

Barak vieraili eilen Tel Avivin arabiyhteisön ramadan-illallisella ja toivoi televisiopuheessaan, että Israelin arabit ja juutalaiset voisivat jälleen elää rauhassa rinnakkain.

Väkivaltaisuudet Lähi-idässä kuitenkin jatkuvat. Eilen ainakin kaksi ihmistä kuoli Israelin armeijan ja palestiinalaisten yhteenotoissa. Presidentti Jasser Arafatia tukeva Fatah-järjestö puolestaan kehotti palestiinalaisia jatkamaan kansannousua. Yli kaksi kuukautta jatkuneissa yhteenotoissa on kuollut kolmisensataa ihmistä, heistä valtaosa palestiinalaisia.

Clinton rakentaa yhä rauhaa

Bill Clinton

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Bill Clinton haluaa ratkaista Lähi-idän kriisin ennen virkakautensa päättymistä. Clinton sanoo, että Israelin ja palestiinalaisten välisten kiistojen selvittely on hänen loppukautensa tärkein ulkopoliitiinen kysymys.

Israelin pääministerin kerrotaan kuitenkin suhtautuvan nuivasti Clintonin välitystarkoituksiin. Clintonin virkakausi päättyy tammikuun 20. päivää.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.