Mainos

Bangladeshiin poikkeustila, vaaleja lykätty

Bangladeshin presidentti eroaa väliaikaisen hallituksen johdosta, ja myös yhdeksän muuta hallituksen jäsentä jättää pestinsä. Maahan on myös julistettu poikkeustila viikkoja kestäneiden levottomuuksien vuoksi.

Bangladeshin presidentti suostuu maan opposition vaatimuksiin parlamenttivaalien siirtämisestä. Presidentti Iajuddin Ahmed luopuu samalla paikastaan maan väliaikaishallituksen johdossa.

- Presidentti haluaa pitää vaalit, jotka kaikki poliittiset puolueet, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, voivat hyväksyä, sanoi presidentin edustaja Mukhlesur Rahman Chowdhury.

Presidentin lisäksi yhdeksän väliaikaisen hallituksen jäsentä eroaa. Hallituksen johtoon nousee korkeimman oikeuden tuomari Fazlul Haq.

Edustaja kertoi asiasta vain muutamia tunteja sen jälkeen kun presidentti oli julistanut maahan poikkeustilan sekä yöllisen ulkonaliikkumiskiellon.

Levottomuudet kiihtyneet

Väkivaltaisuudet Bangladeshissa ovat jatkuneet viikkoja. Pääministeri Khaleda Zian koalitiohallitus luovutti lokakuussa vallan väliaikaiselle hallitukselle. Koska hallituspuolue ja oppositio eivät päässeet sopuun hallituksen johtajasta, nousi Ahmed väliaikaishallituksen johtoon.

Bangladeshissa oli tarkoitus pitää vaalit 22. tammikuuta. Oppositiopuolueet aloittivat sunnuntaina liikennesulun, jolla pääkaupungista Dhakasta johtavat tiet ja rautatiet tukittiin. Lisäksi opposition edustajat ovat ottaneet lähes päivittäin yhteen poliisien kanssa. Vajaat parisataa ihmistä on loukkaantunut ja kymmeniä on pidätetty.

Hallitus määräsi keskiviikkona liki 60 000 sotilasta partioimaan ympäri maata, jotta levottomuudet saataisiin rauhoittumaan. Presidentin edustajan mukaan sotilaat osallistuvat ainoastaan maan rauhoittamiseen eikä heillä tule olemaan sijaa väliaikaishallituksessa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.