Mainos

Baltian taantuma lisää rikollisuutta Suomessa

Baltiasta, erityisesti Virosta, Suomeen kohdistuvien ryöstöretkien määrä on hurjassa kasvussa. Tänä vuonna Suomessa on epäilty yli 700:aa virolaista omaisuusrikoksesta. Viime vuonna epäiltyjä oli lähes 300 vähemmän. Selitys kasvulle on yksinkertainen.

- Taloustaantuma on saanut jotkut entiset rikolliset palaamaan rikollisuuden pariin, sanoo Viron keskusrikospoliisin tutkintaosaston päällikkö Ivo Kolk.

Tilannetta hankaloittaa entisestään se, että Baltian talouksien syöksykierre voi saada viranomaiset sulkemaan silmänsä rikollisuudelta.

- Korruption vaara kasvaa, jos virkamiesten palkkoja joudutaan leikkaamaan jopa merkittävästikin, Suomen Tallinnan-suurlähetystön Baltian-poliisiyhdyshenkilö Ari Lahtela sanoo.

Rikolliset etsivät entistä kiihkeämmin uusia keinoja myös kotimaassaan. Tallinnassa suomalaismatkaajat ovat saaneet tämän kesän aikana uuden riesan, maksukorttihuijaukset.

- Erityisesti sitä kortin käsittelyn seurantaa korostaisin ja paikan valintaa, minkälaisiin paikkoihin mennään, Lahtela sanoo.

Korttihuijauksia on tätä ennen rekisteröity lähinnä Latviassa, ja siksi Tallinnan tilanne yllättää monen suomalaisen. Täysin tavatonta maksukortin kopiointi ei ole Tallinnassa ennenkään ollut, ja tapauksia on tullut äskettäin ilmi myös Helsingissä.

Viron ja Suomen poliisiviranomaiset aikovat edelleen lisätä yhteistyötään niin korttihuijausten kuin muunkin rikollisuuden kitkemiseksi.

Katso Aino Huilajan juttu Tallinnasta (Seitsemän uutiset 18.7.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.