Mainos

Bagdad aamun iskujen kohteena

Yhdysvallat pommitti varhain aamulla Irakin pääkaupunkia Bagdadia kolmeen otteeseen. Iskut oli suunnattu Irakin johdon asemapaikkoja vastaan. Mahdollisista uhreista tai iskun synnyttämästä tuhosta ei juurikaan ole saatu tietoja, mutta ainakin toistaiseksi kaupungin veden- ja sähkönjakelujärjestelmät toimivat.

Irakin tiedotusministerin Mohammed Saeed al-Sahafin mukaan eilisiltaisissa ja tämän aamuisissa Bagdadin pommituksissa haavoittui yli 200 siviiliä. Sahafin mukaan haavoittuneet saavat sairaalahoitoa eri puolilla pääkaupunkia. Hän ei kertonut mahdollisista kuolonuhreista ja siitä, millaisia tappioita maan hallinto ja armeija ovat kärsineet.

Sahaf kiisti amerikkalaistiedot, joiden mukaan liittoutuman joukot ovat edenneet syvälle Irakissa ja valloittaneet Fawin niemimaan öljykentät, Umm Wasrin eteläisen sataman sekä kaksi lentotukikohtaa.

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin nimettömänä pysynyt lähde kertoi uutistoimisto Reutersille, että Yhdysvaltain ja Britannian ilmavoimat tekivät tuhat iskulentoa ja ampuivat tuhat risteilyohjusta Irakiin eilen, sodan toisena päivänä. Iskujen kohteena Saddam Husseinin hallinto. Lähteen mukaan sotilasiskut oli suunniteltu niin, että ne vaatisivat mahdollisimman vähän siviiliuhreja.

Myös pohjoisessa taistellaan

Rajuja ilmaiskuja on tehty myös mm. Pohjois-Irakissa Mosulin ja Kirkukin kaupunkeihin.

Yhdysvallat on pommittanut lisäksi Irakin kurdialueella toimivaa Ansar al-Islam -ääri-islamistiryhmää. Irakin kurdipuolue ilmoitti omien joukkojensa aloittaneen hyökkäyksen islamistiryhmää vastaan.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.