Backman: EU:n ohjelmakauteen ilman kansallisia reviirikiistoja

Hallintoministeri Jouni Backmanin mukaan Suomen on valmistauduttava EU:n tulevaan rakennerahastokauteen vuosina 2000-2006 mahdollisimman tehokkaasti. Hallinnonalojen tai alueiden välisiin reviirikiistoihin ei ole varaa. Backman kertoi SDP:n maaseutupäivillä Iisalmessa tänään, että hankkeet on saatava liikkeelle heti uuden ohjelmakauden alettua. Ohjelmien suunnittelun pitää siksi edetä jo ennen lopullisia päätöksiä tulevista ohjelmista ja ohjelma-alueista.

Hallintoministerin mukaan ohjelmia ja ohjelma-alueita ei saa pirstoa, vaan tavoitteena on oltava kokonaiset maakuntakokonaisuudet. Osa voimavaroista on myös syytä ohjata suurempien ohjelma-alueiden yhteiseen käyttöön merkittävämpien ylimaakunnallisten hankkeiden edistämiseksi.

Backmanin mukaan EU:n seuraava ohjelmakausi 2000-2006 on todennäköisesti Suomenkin osalta viimeinen, jolloin käytettävissä on merkittävä määrä rakennerahastovaroja aluekehityksemme tukemiseen. EU:n laajentuminen ohjaa voimavarat tulevaisuudessa vääjäämättä uusille jäsenmaille.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat