Kolme vuosikymmentä kestänyt seurantatutkimus löysi yhteyden avokadon syönnin ja paremman sydänterveyden väliltä.
Kaksi tai useampi avokadoannosta viikossa voi tuoreen tutkimuksen mukaan pienentää sydänsairauksien riskiä. Tutkimustuloksista kerrottiin Journal of the American Heart Association -julkaisussa ja niistä raportoi muun muassa Independent.
Nappaa klassikkoresepti: Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
Avokadon syönnillä yhteys parempaan sydänterveyteen
Tutkimuksessa seurattiin yli 68 000 naisen ja 41 000 miehen ruokavaliota neljän vuoden välein 30 vuoden aikajaksolla. Vuosikymmenien aikana tutkimukseen osallistuneilla raportoitiin yhteensä 9 185 sydänkohtausta ja 5 290 aivohalvausta.
Tutkijat havaitsivat, että terveellisten rasvojen ja paremman sydänterveyden välillä oli yhteys. Erityisesti avokadojen nauttimisella havaittiin positiivisia vaikutuksia: avokadoa säännöllisesti syönneillä oli 21 prosenttia pienempi riski sairastua sepelvaltimotautiin kuin niillä ihmisillä, jotka eivät syöneet avokadoa.