AVAn kesä vie kaukomaille ja sisustuksen saloihin

AVAn kesäohjelmistossa sisustetaan, matkustetaan ja opetellaan ekologista ajattelua.

Tarjolla on roppakaupalla uusia ideoita omaa kotiaan rakastaville sekä jännittäviä seikkailuja maailman moniin kolkkiin. Lisäksi AVAn kesässä keskitytään nauttimaan lähiruoasta ja ekologisesta elämäntavasta.

Lähiruokaa ja viheraktivismia

AVAn kesän yksi kantavista teemoista on ekologinen ajattelu. Ruudun kautta päästään seuraamaan niin kaupunkilaisen homoparin uutta elämää maalla kuin oppimaan käytännöllistä tietoa ekologisesta elämäntavasta.

Fantastiset farmarit on herkullinen dokureality Fantastiset farmarit kuvaa newyorkilaista homoparia, joka muuttaa maalle ja perustaa luomutilan. Miten uraohjusten käy, kun oma leipätyö joutuu katkolle ja parisuhdekin on koetuksella?

Entourage -sarjasta tuttu Adrian Grenier puolestaan juontaa uutta lifestyle-sarjaa Alter Eco, jossa tehdään ympäristöystävällisiä rakennusprojekteja ja ohjataan ekologisiin valintoihin niin isoissa kuin pienissäkin asioissa.

Entä miten haastavaa olisi ruokkia perhe pelkästään lähiruoalla? Sen saavat selville kuusi perhettä, jotka osallistuvat kanadalaiseen realitysarjaan ja sosiaaliseen kokeiluun Operaatio Lähiruoka, jossa he saavat käyttää ravinnokseen vain tuotteita, jotka on kasvatettu vajaan 200 kilometrin säteellä heidän kodistaan.

Maapallo haltuun matkailuohjelmilla

Kesän matkailuohjelmat eivät ainoastaan keskity esittelemään perinteisiä turistikohteita, vaan vievät katsojan sohvamatkalle maailman ääriin. Lisäksi matkustetaan 1700-luvun aristrokraattien jalanjäljissä ja todetaan, että lapsiperheen matkustaessa vain taivas on rajana.

Matkakertomuksia on kanadalainen matkailuohjelma, jossa seurataan kahden toimittaja-valokuvaajan Robin Esrockin ja Julia Dimonin reissuja maailmalla. Lähes jokaisen kolkan kolunneet matkakirjoittajat etsivät aina uusia kiinnostavia kohteita tai omaperäisiä näkökulmia maailmaan.

Brittipari Anja ja Wilco Drew päättivät, etteivät lapset ole este matkustamiselle. Tämä epätavallinen reissuporukka matkaa Kapkaupungista Singaporeen ja Hongkongiin, kokeilee lapsiperhematkailua Siperian-junalla ja ajaa rekkakyydillä Yhdysvaltojen läpi.

Grand Tour - Euroopan ytimessä -ohjelmasarjassa Grand Designs -sarjan juontaja, brittiläinen sisustussuunnittelija Kevin McCloud kiertää Eurooppaa reittinään 1700-luvun aristokraattien "grand tour". McCloud tutustuu reitin varrella niin taiteeseen, tieteeseen kuin entisaikojen nuorten miesten huvituksiinkin.

Remontoidaan ja sisustetaan unelmakoti

Brittiläisessä realitysarjassa Huippukoti haussa ylpeät asunnonomistajat esittelevät persoonallisia kotejaan ja tavoittelevat parhaalle kodille jaettavaa 25.000 punnan voittopottia.

Sisustusohjelmien kotimaisen suunnannäyttäjän, T.i.l.a -ohjelman kesäversio Kesä T.i.l.a. puolestaan vie katsojan sisustusmatkalle kesäiseen Suomeen. Ohjelmassa esitellään kiinnostavia kohteita, uudistetaan sisustuksia ja vieraillaan persoonallisissa kesämökeissä.

Debbie Travis: Sisustajat testissä tuo kesäsisustukseen kilpailuhenkeä. Kanadalaisessa sarjassa seurataan sisustussuunnittelija Debbie Travisia, joka haluaa antaa nuorille suunnittelijoille mahdollisuuden näyttää kyntensä. Kaksitoista kunnianhimoista kokelasta osallistuu Debbien viisi viikkoa kestävään karsintakilpailuun. Lahjakkaimmalle on luvassa työpaikka Debbien yrityksessä pääsuunnittelijana.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat