Mainos

Autopommista suurevakuointi New Yorkissa - poliisi etsii katumaasturin omistajaa

New Yorkissa vältyttiin vain täpärästi vakavilta pommituhoilta. Kaupungin pormestarin Michael Bloombergin mukaan autoon jätetty pommi olisi räjähtäessään aiheuttanut valtavia tuhoja vilkkaalla Times Squaren turistialueella. Pormestari sanoo, että pommi olisi vaatinut useita kuolonuhreja.

Bloomberg vahvistaa, että aukiolla olleesta katumaasturista on löydetty räjähteitä. Hänen mukaansa pommi oli omatekoinen ja vaikutti harrastelijamaiselta.

Poliisin mukaan autosta löytyi propaania, ilotulitteita, petrolia ja sähköjohtoja.

- Poliisin pommiryhmä on poistanut autosta muun muassa kolme propaanitankkia, ilotulitteita, kaksi 19 litran bensiinikanisteria, kelloja ja sähköjohtoja, kertoo New Yorkin poliisipäällikkö Ray Kelly.

Romuttamon omistajaa etsitään

Times Square jouduttiin illalla evakuoimaan, kun aukiolle jätetystä autosta kuului räjähdys ja siitä alkoi nousta savua. Epäilyttävän Nissan Pathfinder -merkkisen auton havaitsi ensimmäisenä aukiolla toiminut t-paitakauppias, joka hälytti paikalle poliisin.

Iskun tekijästä tai teon motiivista ei ole toistaiseksi mitään tietoa. Poliisin mukaan auton rekisterikilpi ei vastaa auton rekisteröintitietoja.

- Viranomaiset ovat puhuneet miehen kanssa, jonka nimissä auton rekisterikilvet ovat. Miehen mukaan rekisterikilvet ovat peräisin kuorma-autosta, jonka hän on vienyt romuttamolle, kertoo pormestari Bloomberg.

Poliisi yrittää nyt löytää romuttamon omistajan. Lisäksi poliisi tutkii parhaillaan Times Squaren alueen valvontakameranauhoja.

- Autossa on tummennetut lasit. Sen nähtiin liikkuvan pitkin 45. katua. Poliisi yrittää valvontakamerakuvien perusteella saada lisäselvyyttä asiaan, sanoo poliisipäällikkö Kelly.

Obama kiittää poliisia

Presidentti Barack Obama on kiittänyt New Yorkin poliisia ripeästi toiminnasta. Obaman mukaan poliisi toimi tilanteessa erinomaisesti.

Times Squaren lisäksi poliisi tyhjensi myös alueen 43. kadulta 48:nnelle, mukaan lukien tunnettu teatterikatu Broadway.

Times Square on suosittu turistikohde New Yorkin Manhattanilla. Tapahtumahetkellä aukio oli täynnä turisteja ja teatteriin matkalla olleita ihmisiä.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.