Mainos

Autopommi räjäytettiin kauko-ohjaimella

Helsingissä viime tiistaina räjähtänyt autopommi räjäytettiin kauko-ohjaimella. Autopommijutun tutkinta etenee ennakoitua paremmin.

Helsingin autopommijutun tutkinta etenee hyvin, jopa paremmin kuin alunperin odotettiin, sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen.

Tänään Tolvanen vahvisti tiedon, että autopommi laukaistiin leikkikalun kauko-ohjaimella, jollaista käytetään viihde-elektroniikassa, muun muassa radio-ohjattavissa autoissa. Laukaisija on poliisin hallussa.

-Poliisilla on epäilyksiä siitä, kuinka suuri pommi oli. Epäilemme, että se oli joitakin kiloja. Teemme jatkossa koeräjäytyksiä, jotka antavat lisätietoja ja saamme sitten varmuuden epäilyistämme. En voi kuitenkaan kertoa, mihin pommi oli piilotettu, Tolvanen kertoo.

Viime viikon tiistaina sattuneesta autopommi-iskusta epäilty 28-vuotias helsinkiläinen vartija vangittiin perjantaina epäiltynä murhasta ja törkeästä tuhotyöstä. Poliisi kuitenkin epäilee, että juttuun liittyy muitakin kuin vangittu henkilö.

Voimakas pommi, joka oli asetettu 32-vuotiaan helsinkiläismiehen autoon, räjähti Pohjoisella Rautatiekadulla. Mies kuoli räjähdyksessä. Tolvasen mukaan poliisi on saanut viitteitä, että pommin räjäytys ei sujunut suunnitelmien mukaan.

-Tuskin tuossa paikassa oli tarkoitus räjäyttää tuolla tavalla. Siitä ei ole viitteitä, että epäilty olisi halunnut vahingoittaa itseään. Räjäytys liittyy kuitenkin tapahtumapäivään, koska teko täytyi viedä tietyistä syistä loppuun, Tolvanen muotoili. Poliisi epäilee edelleen, että vangittu mies yritti surmata kohteensa ampumalla jo viime joulukuussa. Poliisi tutkii kuitenkin myös muita vaihtoehtoja, jotka voisivat liittyä Helsingin siirtolapuutarhassa tapahtuneeseen ampumiseen.

-Tämä juttu kyllä selviää kokonaisuudessaan, se on varma. Olemme kuitenkin varautuneet pitkään tutkintaan, koska haluamme selvittää juttuun liittyvät seikat perinpohjaisesti ja se vie aikaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.