Mainos

Autohuijauksia liikkeellä – Älä tartu tällaisiin netti-ilmoituksiin

Oikotie.fi-sivuston myytävien autojen sivulle on ilmestynyt epäilyttäviä ilmoituksia, joissa uusia autoja myydään vain muutaman tuhannen euron hintaan. Myyjien nimien kirjoitusasu ja epätäydelliset yhteystiedot saavat epäilemään, että kysymyksessä on autohuijaus.

Myynnissä ovat muun muassa vuosimallin 2008 Audi A4, joka maksaa 7000 euroa, 6800 euron hintainen vuodelta 2008 peräisin oleva Opel Astra 1.9, 6990 euroa maksava vuoden 2005 Toyota RAV4 sekä vuoden 2008 Volkswagen Passat, jonka hintana on 7890 euroa. Vuosimallin 2008 Land Rover Range Rover Sport irtoaisi 8000 eurolla.

Kaikkien autojen väitetään olevan hyvin varusteltuja: Land Roverista löytyvät muun muassa nahkaverhoilu, navigaattori ja parkkitutka ja Opel Astrasta kattokaiteet, erikoisvanteet ja 12 kuukauden Delta-käyttöturva.

Autoja kauppaavat myyjät esiintyvät muun muassa nimillä Veiko Veiko, Marku Jukuku, Denise Denise ja Saun Saunik.

Oikotie-fi-sivuston päätoimittaja Tapio Luoto myöntää, että silloin tällöin vastaan tulee huijaustapauksia.

– Jos uutta autoa kaupataan noin halvalla, kyllähän se oudolta tuntuu, Luoto kommentoi sivustolle ilmestyneitä tuoreita ilmoituksia.

Oikotien asiakaspalvelusta kerrotaan, että tämän päivän aikana on poistettu jo kaksi epäilyttävältä vaikuttanutta ilmoitusta.

Kun ilmoitus herättää epäilyksiä, pyrkii Oikotie Luodon mukaan varmistamaan myyjältä ilmoituksen todenperäisyyden. Mikäli ilmoitus on selvästi huijaava, voidaan se poistaa ilman yhteydenottoakin. Sivuston suuren ilmoitusmäärän vuoksi huijausviestit ehtivät kuitenkin joskus roikkua sivuilla useiden päivien ajan.

Useimmissa huijauksissa yritetään Luodon mukaan houkutella asiakasta maksamaan joidenkin satojen eurojen suuruista etumaksua pankkitilille. Rahoja tai autoa ostaja ei tämän jälkeen näe. Luoto kertoo, että etukäteismaksuja ei koskaan kannata maksaa etukäteen myyjälle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.