Mainos

Australiassa levisi suuttumus imaamin sovinistisista kommenteista

Australian korkea-arvoisin islamilainen uskonoppinut viittasi hunnuttamattomiin ja verhoamattomiin naisiin "paljaana lihana", joka vetää puoleensa seksuaalisia hyökkäyksiä. Australian tasa-arvovaltuutetun mukaan imaamin puheet "yllyttivät rikokseen".

Australian korkea-arvoisin islamilainen uskonoppinut joutui vastalauseryöpyn kohteeksi puhuttuaan verhoamattomista naisista "paljaana lihana", joka vetää puoleensa seksuaalisia hyökkäyksiä.

Imaami Taj Aldin al-Hilali arvosteli taannoin vähäpukeisia, vihjaavasti keinuen kulkevia naisia, jotka meikkaavat eivätkä käytä huntua tai huivia. Hän vertasi tällaisia naisia ulkosalle jätettyyn lihapalaan, joka vetää kissoja puoleensa:

- Kumman vika se on, kissan vai paljaan lihan. -- Paljas liha on ongelma. Jos (nainen) olisi huoneessaan kotonaan hijabissaan (hunnussaan), ongelmaa ei olisi syntynyt, hän sanoi puhuessaan 500 muslimille syyskuussa.

Puhetta arvostelivat hallitus pääministeriä myöten ja maan muslimiyhteisöt, joista yksi piti imaamin puheita "tuomittavina, epäislamilaisina ja epäaustralialaisina". Tasa-arvovaltuutettu Pru Goward vaati imaamin karkottamista maasta.

- Kyse on yllyttämisestä rikokseen. Naisia raiskaavat nuoret muslimimiehet voivat nyt -- vedota johtajaansa oikeudessa, hän sanoi Australian televisiolle.

Tänään al-Hilali pyysikin anteeksi naisilta, jotka loukkaantuivat hänen puheistaan.

- Olin aikonut vain suojella naisten kunniaa, hän täsmensi puheitaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.