Mainos

Aurinkorannikolla bisnes pyörii yleislakosta huolimatta

Espanjassa pidetään tänään toinen yleislakko viimeisen vuoden sisällä. Suomalaisten suosiman Aurinkorannikon pääkaupungissa Málagassa lakkoprotestit alkoivat puolen yön aikaan, kun lakkovahdit ryhtyivät sulkemaan avoinna olevien baarien ja ravintoloiden ovia.

Kello kahteen mennessä lakkoilijat olivat onnistuneet sulkemaan suurimman osan keskustan ravintoloista. Yön aikana lamautettiin myös kaupungin siivousyksikön ja tukkuliikkeen toiminta sekä valvottiin, että julkinen liikenne toimii minimimiehistöllä.

Varsinaisella suomalaisalueella Fuengirolassa lakko jäi kuitenkin vaisuksi. Esimerkiksi suomalainen ostoskeskus Centro Finlandia piti ovensa auki lakosta huolimatta.

– Ei täällä ole lakosta tietoakaan. Ihan normaalisti kaikki liikkeet ovat avoinna. Myöskään lakkovahteja tai protesteja ei ole täällä näkynyt. Hallituksen säästötoimenpiteet ovat välttämättömiä, eikä meillä yrittäjillä ole tarvetta lakkoilla muutenkaan. Koko lakko vaikuttaa ammattiyhdistysliikkeiden pakon sanelemalta hätähuudolta, jolla ei ole vaikutusta, kommentoi Centro Finlandian perustaja Antti Pekkarinen.

Centro Finlandian lisäksi muutkin suomalaisyritykset ovat Fuengirolassa auki paria ravintolaa lukuun ottamatta.

Myös espanjalaisyritykset avoinna

Suomalaisyritysten lisäksi myös turismista elävän Fuengirolan espanjalaisyritykset ovat pitäneet pääosin ovensa avoinna.

– Näyttää siltä, että esimerkiksi ravintolat ovat ottaneet ilon irti lakkoilevien ihmisten ylimääräisestä vapaapäivästä, Pekkarinen kertoo.

Fuengirolan kaupungin suomalaisen kaupunginvaltuutetun Katia Westerdahlin mukaan myös kaupungin palvelut toimivat normaalisti.

– Esimerkiksi viime lakossa lakkoon liittyneiden osuus oli kahden prosentin luokkaa. Kaupungintalolla tehdään töitä normaaliin tapaan myös lakkopäivänä. Katukuvassa lakkoa ei huomaa ollenkaan, Westerdahl toteaa.

Lakkoilijat eivät ole häirinneet suomalaisia myöskään muissa rannikon pikkukaupungeissa Marbellaa lukuun ottamatta.

– Marbellan kauppamme jouduttiin sulkemaan lakkoprotestoijien painostuksen vuoksi, mutta täällä Fuengirolassa ongelmia ei ole ollut, kertoo suomalaisia elintarvikkeita myyvän La Leonan kauppias Eva Edelmann.

Katso Tapio Nurmisen juttu (Seitsemän uutiset 14.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.