Mainos

Atria jakaa lähtöpassit 170 työntekijälle

Elintarvikekonserni Atrian yt-neuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö vähentää yhteensä 184 henkilöä Forssan tuotantolaitokselta, Liha-Poutun teollisista toiminnoista sekä A-Tuottajien ja A-Rehun toiminnoista. Atria arvioi järjestelyn tuovan yhtiölle noin neljän miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

Atria lopettaa kokonaan toimintansa Kannuksessa, mistä naudanteurastus- ja leikkuu siirretään Kauhajoelle ja Kuopioon. Sianteurastus puolestaan siirretään Kannuksesta Nurmon tehtaalle. Kannuksen lakkauttamisen myötä 99 työntekijää menettää työpaikkansa. Heistä 11 siirtyy töihin Atrian muihin tuotantolaitoksiin.

Nurmo saa myös Forssan tuotantolaitoksen logistiset toiminnot sekä lihavalmistetuotannon, mutta Forssaan jää vielä valmisruoka- ja ateriatuotantoa. Atria irtisanoo Forssasta yhteensä 66 henkeä. Konserni yhdistää lisäksi Liha-Poutun ja A-tuottajien toiminnat. Tässä yhteydessä irtisanotaan 19 henkeä.

Neuvotteluissa päädyttiin yhteensä 184 henkilön vähennykseen, joista noin 15 henkilöä siirtyy töihin Atria Suomen muihin tuotantolaitoksiin ja 26 henkilön kanssa on sovittu eläkejärjestelyistä. Henkilöstön nettovähennys on noin 170 henkilöä.

Henkilöstövähennykset toteutetaan tvuoden loppuun mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.