Mainos

Asuntovelallisten mätkyt - itku pitkästä ilosta

Osa asuntovelallisista veronmaksajista nielee karvasta kalkkia näinä päivinä, kun esitäytetyt veroilmoitukset tulevat kotiin. Asuntolainojen korot ovat laskeneet tuntuvasti ja jos omaa veroprosenttiaan ei ole samaa tahtia nostanut, saattaa tulla satojen eurojen - jopa yli tuhannen euron jälkivero.

Verotoimistosta lasketaan, että 200 000 lainalla, jossa laina-aikaa on jäljellä viisitoista vuotta, ja jossa viiden prosentin korko on laskenut kahteen prosenttiin, on maksettavien korkojen määrä pudonnut vuodessa lähes kuudella tuhannella eurolla. Jos veroprosenttia ei ole nostanut, napsahtaa mätkyjä 1 650 euroa, laskee verotoimistosta ylitarkastaja Kaj Hoffrén.

Toisessa esimerkkilaskelmassa lainaa on 100 000 euroa, laina-aika ja korot samat kuin edellä, ja maksettavaa on jäänyt vuodessa noin kolme tuhatta euroa vähemmän vuositasolla. Silloin mätkyt ovat reilut 800 euroa.

- Tästä asiasta kyllä yritettiin varoittaa viime vuonna moneen otteeseen monissa eri medioissa, mutta varmasti on monelta jäänyt prosentti nostamatta. Vielä emme osaa sanoa, että kuinka monelta, mutta kaiken kaikkiaan opinto- ja asuntovelallisia on 1,4 miljoonaa, eli se on se määrä, jota tämä asia saattaa koskea, sanooHoffrén.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.