Asuntojen ostoaikeet pysyneet ennätyskorkealla

Tilastokeskuksen maakunnittaisen kuluttajabarometrin mukaan asuntokauppaa harkitsevien määrä oli korkein sitten 1990-luvun laman.

Kuluttajien aikomukset hankkia omistusasunto ovat pysyneet ennätyskorkealla. Loka-joulukuussa asunnon hankkimista suunnitteli noin yhdeksän prosenttia kotitalouksista.

Tilastokeskuksen maakunnittaisen kuluttajabarometrin mukaan asuntokauppaa harkitsevien määrä oli korkein sitten 1990-luvun laman. Miltei yhtä korkealla päästiin jo viime vuoden huhti-kesäkuun kyselyssä.

Eniten ostoaikeita oli ylempien toimihenkilöiden talouksilla, joista joka kuudes suunnitteli asunnon ostoa. Myös lapsiperheet suunnittelivat asunnon ostoa useammin kuin yksin asuvat tai usean aikuisen taloudet.

Alueellisesti osto-aikeet olivat korkeimmillaan Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Pohjanmaalla. Muita alueita vähemmän ostosuunnitelmia oli Satakunnan ja Pohjois-Savon talouksilla.

Omistusasuntojen hankinta-aikeiden kolme vuotta jatkunut vahva kasvu säteilee myös kotitalouksien kodin hankintoihin. Kuluttajien aikeet remontoida, sisustaa ja ostaa viihde-elektroniikkaa ylsivät myös aiempaa korkeammalle.

Tilastokeskuksen maakunnittaista kuluttajabarometria varten haastateltiin yli 4600:aa suomalaista loka-joulukuussa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat