Mainos

Asuntojen hinnat kallistuivat alkuvuonna

Vanhojen kerrostaloasuntojen keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa alkuvuonna 1628 euroa. Pääkaupunkiseudulla neliöhinnat ovat kuitenkin selvästi koko maan keskiarvoa korkeammat.

Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat tammi-maaliskuussa koko maassa. Pääkaupunkiseudulla hintojen nousu oli hieman hitaampaa kuin muualla, mutta alueen keskihinnat ovat selvästi muuta maata korkeammat.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerrostalojen keskimääräinen neliöhinta oli tammi-maaliskuussa 2411 euroa, kun koko maan keskiarvo oli 1628. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan asuntojen hinnat nousivat keskimäärin 0,6 prosenttia viime vuoden lopusta. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,2 prosenttia ja muualla Suomessa prosentin. Ennakkotiedot sisältävät noin kaksi kolmasosaa vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kaupoista.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat eniten Espoossa, jossa nousua kertyi prosentti viime vuoden viimeiseen neljännekseen verrattuna. Helsingissä vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat 0,1 prosenttia ja Vantaalla hinnat pysyivät ennallaan. Muualla maassa hinnat nousivat eniten Kuopiossa ja Jyväskylässä, kummassakin 2,5 prosenttia. Tampereella ja Turussa hinnat nousivat keskimäärin puoli prosenttia, Lahdessa hinnat pysyivät ennallaan ja Oulussa laskivat puoli prosenttia.

Vuositasolla vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa 3,5 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 2,6 ja muualla Suomessa 4,4 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.