Mainos

"Asta-myrsky jätti lähes kaikki mökit puukasan alle"

Kymmenet Asta-myrskyn vuoksi mottiin jääneet mökkiläiset näyttäisivät pärjäilevän omillaan Sulkavalla Etelä-Savossa.

Pelastuskyytiä tarjonnut kalastaja on saanut mukaansa vain kaksi matkustajaa, jotka hekään eivät ole hädässä. Isä ja poika lähtivät kyytiin säästääkseen heitä aiemmin kuljettaneelta mökkinaapurilta bensaa.

Kalastaja Ari Partanen kiersi kyselemässä avuntarvetta koko Iiniemen mottialueella. Partanen aloitti pelastusmatkansa aamulla kymmenen jälkeen.

- Olen ajellut täällä on nyt muutamia kilometrejä ja melkein kaikki mökit näyttävät olevan jonkinlaisen puukasan alla. Kyllä täällä on tapahtunut hirveästi tuhoja, Partanen sanoi MTV:n Uutisille puolenpäivän maissa.

Alueen isoimmat tiet on jo saatu raivattua auki, mutta pienemmät mökkitiet ovat edelleen tukossa myrskyn kaatamista puista. Tunnelma mökkiläisten keskuudessa on kuitenkin Partasen mukaan hyvä.

- Mökkiläiset ovat ottaneet tilanteen hyvin rauhallisesti. Pahimmat tunnekuohut ovat jo menneet ohitse eikä heitä enää niin hirveästi harmita, kalastaja kuvailee.

Pelastusmatkasta päätti Sulkavan kunta. Sitä jatketaan tarpeen vaatiessa jälleen huomenna.

Tuhoja korjataan yhä

Asta-myrskyn tuhojen korjaustyöt ovat jatkuneet edelleen tänään. Ilman sähköä on vielä yli 10000 taloutta Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Puhelimia on edelleen paljon mykkänä myrskyalueella, mutta teleoperaattori Elisa kertoo saaneensa kaksi kolmasosaa ongelmaverkosta käyttöön.

Rataliikennekeskuksen tämänhetkisen arvion mukaan junien pitäisi kulkea normaalisti huomenna. Rataosuudet Imatralta Parikkalaan ja Varkaudesta Pieksämäkeen liikennöidään tällä hetkellä linja-autoilla.

Perjantain vastaisena yönä riehunut Asta-myrsky sai aikaan mittavia vahinkoja etenkin Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

(MTV3 - STT)

Katso Marja Sannikan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.