Mainos

Asiantuntijalta yllättävä vinkki verkkopankin käyttöön

Tunnettu suomalainen tietoturva-asiantuntija suosittelee älylaitteiden käyttöä pankkiasioinnissa perinteisen pöytäkoneen sijaan. Petteri Järvisen mukaan nettipankin käyttäminen älypuhelimilla ja tableteilla on jopa turvallisempaa kuin asiointi pankin konttorissa.

MTV Uutiset kertoi aiemmin tällä viikolla, että suomalaisiin verkkopankkeihin kohdistuu laaja hyökkäysuhka vielä loppuvuoden aikana. Järvisen näkemyksen mukaan suurimman uhan alla ovat pöytäkoneiden käyttäjät. Älypuhelimet ja tabletit ovat ainakin vielä toistaiseksi lähes täysin hyökkäysvaaran ulkopuolella.

– Älypuhelimien ja tablettien ohjelmat toimivat eri tavalla kuin normaalin pöytäkoneen ohjelmat. Älylaitteiden verkko on pöytäkoneisiin verrattuna ikään kuin riisuttu, mikä tekee hyökkäykset älylaitteisiin huomattavasti vaikeammiksi, arvioi Järvinen MTV Uutisille.

Neuvo: Lataa pankin oma sovellus

Verkkopankkeja käytetään älylaitteilla Suomessakin yhä enemmän. Järvisen mukaan se on suoraa seurausta laitteiden yleistymisestä.

– Yhä useammalla suomalaisella on älylaite ja se näkyy käyttömäärissä. Pankkiasiointia varten kannattaa ladata puhelimeen pankin oma sovellus. Se tekee asioinnista vielä entistäkin turvallisempaa, koska se on suojattu alusta loppuun, eikä siinä vierailla esimerkiksi pankin kotisivulla. Näin myöskään erillistä palomuuria ei älypuhelimeen tarvita. Lisäksi mahdollisuus joutua esimerkiksi huijareiden tekemälle valekotisivulle jää minimaaliseksi, korostaa Järvinen.

Hän kuitenkin muistuttaa, että älypuhelimetkaan eivät ole turvassa verkkohyökkäyksiltä ikuisesti. Haittaohjelmien tekijät keksivät jatkuvasti uusia keinoja tietomurtojen tekemiseksi. Järvinen arvioi, että maailma muuttuu tältäkin osin tulevaisuudessa.

– Voi olla, että vuoden-parin päästä näihin älylaitteisiinkin onnistutaan jo tunkeutumaan ja niistä varastamaan tietoja. Mutta tämän päivän tilanteessa käyttäjä voi olla turvallisin mielin.

Verkkohyökkäysten tekijät ovat tyypillisesti järjestäytyneitä rikollisryhmiä, joita on hyvin vaikea saada kiinni.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.