Asiantuntija: Yksi kuninkaallisen perheen jäsen tulee täyttämään Harryn ja Meghanin lähdön jättämän aukon brittihovissa – "Kuningatar Elisabet palvoo häntä"

Prinssi Edward antoi MTV Uutisille harvinaisen haastattelun vuonna 2015 - tutustui suomalaisen merkkihenkilön tekoihin

Kuninkaallisasiantuntija arvioi Express-lehdelle, että prinssi Edwardin puoliso kreivitär Sophie tulee tänä vuonna ottamaan isompaa roolia brittihovissa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan pudottivat vuosi sitten tammikuussa valtavan uutispommin, kun herttuapari ilmoitti tahtovansa vetäytyä kuninkaallisista edustustehtävistä ja muuttaa Pohjois-Amerikkaan.

Sussexin herttuapari edusti viimeisen kerran muiden kuninkaallisten kanssa maaliskuussa, mutta sittemmin edustustehtävät ovat jääneet etenkin prinssi Williamin ja prinssi Charlesin ja heidän puolisoidensa kontolle, kun kuningatar Elisabet on viettänyt maaliskuussa lähtien suurimman osan ajastaan eristyksissä Windsorin linnassa.

Kuninkaallisasiantuntija ja elämäkerturi Angela Levin arvioi kuitenkin nyt Express-lehdelle, että Harryn ja Meghanin jättämää aukkoa olisi ryhtymässä paikkaamaan etenkin yksi kuninkaallisen perheen jäsen. Levinin mukaan kuningattaren kuopus prinssi Edward ja tämän puoliso kreivitär Sophie nimittäin ottaisivat mielellään suurempaa roolia hovissa.

– Olen varma, että Wessexin jaarli ja kreivitär tulevat astumaan esiin, Levin arvioi.

– He osallistuisivat hyvin mielellään ja uskon, että he ovat kokeneet jääneensä hieman ulkopuolisiksi. Nyt heillä on tilaisuutensa.

Levinin mukaan etenkin kreivitär Sophie on kuningatar Elisabetin suosiossa.

– Hän on todella uuttera työntekijä, todella hyvä ihmisten kanssa ja kuningatar Elisabet palvoo häntä, Levin toteaa.

Hän muistuttaa, että Edward ja Sophie asuvat myös hyvin lähellä kuningatarta ja kävivät ennen pandemiaa tämän kanssa kirkossa joka sunnuntai.

Levinin mukaan kreivitär Sophie on myös opetellut erään taidon viettääkseen enemmän aikaa anoppinsa kanssa.

– Hän on opetellut ratsastamaan, jotta hän voisi ratsastaa kuningattaren kanssa.

Edward ja Sophie avioituivat vuonna 1999. Hääpäivänä kuningatar Elisabet myönsi pojalleen Wessexin jaarlin arvonimen ja Sophiesta tuli samalla Wessexin kreivitär. Pariskunnalla on kaksi lasta: vuonna 2003 syntynyt tytär Louise ja vuonna 2007 syntynyt poika James.

Pariskunta on toivonut, että heidän lapsensa nimitettiin kuten jaarlin lapset, eikä kuten hallitsijan lapsenlapsia, sillä he ovat tahtoneet suojella lapsiaan kuninkaallisten arvonimien mukanaan tuomalta taakalta. Lapsia on myös nähty julkisuudessa vain hyvin harvoin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja