Harrylta ja Meghanilta yllättävä päätös tyttäreensä liittyen – nähdäänkö herttuatar vihdoin Britanniassa yli vuoden tauon jälkeen?

1:14
Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin suosio sukelsi äkisti – tässä syy

Daily Mailin lähteet kertovat, että Harry ja Meghan tahtovat kastaa tyttärensä Lilibetin Windsorin linnassa kuningatar Elisabetin läsnä ollessa.

Brittilehti Daily Mailin toimittaja Richard Eden on saanut kuninkaallisista lähteistä yllättävää tietoa. Lähteiden mukaan Yhdysvaltoihin asettuneet prinssi Harry ja herttuatar Meghan tahtovat nimittäin järjestää kesäkuussa syntyneen tyttärensä Lilibet Dianan ristiäiset Windsorissa kuningatar Elisabetin läsnä ollessa.

Herttuatar Meghania ei ole nähty Britanniassa kertaakaan sen jälkeen, kun hovin jättänyt Sussexin herttuapari edusti viimeisen kerran yhdessä muiden kuninkaallisten kanssa maaliskuussa 2020. Myöskään herttuaparin esikoista Archieta ei ole sen koommin nähty Britanniassa.

Edenin lähteet kertovat, että Harry oli tehnyt parin toiveen selväksi vierailtuaan yksin Britanniassa prinsessa Dianan patsaan paljastustilaisuudessa heinäkuun alussa.

– Harry kertoi useille ihmisillä, että he tahtovat kastaa Lilin Windsorissa – aivan kuten Archienkin. He ovat valmiita odottamaan, kunnes olosuhteet sallivat sen, hovista kerrotaan.

Harry ja Meghan ilmoittivat tammikuussa 2020 tahtovansa vetäytyä kuninkaallisista edustustehtävistä ja asettuivat ensin Kanadaan, josta he kuitenkin muuttivat parin kuukauden jälkeen Los Angelesin edustalle. 

Tämän jälkeen herttuapari on antanut useamman haastattelun, jotka eivät ole antaneet hyvää kuvaa brittihovista. Oprah Winfreyn kohutussa haastattelussa herttuatar Meghan sanoi kohdanneensa hovissa rasismia. Prinssi Harry puolestaan aiheutti kohun hieman myöhemmin vertaamalla podcastissa elämää hovissa eläintarhaan sekä arvostelemalla isänsä prinssi Charlesin kykyjä vanhempana.

– Hän kohteli minua tavalla, jolla häntä kohdeltiin, Harry totesi.

Video: Herttuatar Meghanin esitti kovia väitteitä brittihovista – nämä seikat kohauttivat

8:01
 

Sanoista nousi Britanniassa valtaisa kohu, sillä prinssin katsottiin samalla arvostelevan julkisesti kuningatar Elisabetia ja prinssi Philipiä vain noin kuukausi sen jälkeen, kun Edinbrughin herttua menehtyi.

Lilibetiä ei ole vielä kirjattu Britannian kruununperimysjärjestykseen brittihovin virallisilla verkkosivuilla. Daily Mailissa ounastellaan, ettei listaa tulla päivittämään ennen kuin Lilibet on saanut kasteen. Hän tulisi nousemaan sijalle kahdeksan ja ohittamaan kuningattaren toiseksi vanhimman pojan prinssi Andrew'n kruununperimysjärjestyksessä. 

Lehden mukaan Lilibet nousee listalle, ellei häntä kasteta roomalaiskatoliseksi, sillä roomalaiskatolisessa uskossa oleva ei voi Britanniassa päästä listalle. Herttuatar Meghan on käynyt katolisen koulun, mutta hän luopui hoviin tullessa uskonnostaan ja Canterburyn arkkipiispa Justin Welby toimitti kasteen ja konfirmaation, kun Meghan omasta tahdostaan liittyi Englannin kirkkoon ennen avioitumistaan prinssi Harryn kanssa.

Harryn ja Meghanin esikoinen Archie Harrison kastettiin Pyhän Yrjön kappelissa Windsorin linnan mailla vuonna 2019. Vieraat saapuivat salassa pidettyyn tilaisuuteen pitkin päivää takaovien kautta, eivätkä Harry ja Meghan ole julkistaneet esikoisensa kummien nimiä, vaikka kuninkaallisessa perheessä se on ollut tapana jo ennen kastetilaisuutta.

Lähde: Daily Mail

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja