Prinsessa Dianan muotisuunnittelijaystävä: Tämän neuvon Diana olisi antanut hovin jättäneelle prinssi Harrylle

13:05
Näin murheellinen prinssi Harry kommentoi ensi kertaa lähtöä Britannian hovista

Prinsessa Dianan ystävä uskoo, että Diana olisi suhtautunut ymmärtäväisesti poikansa päätökseen karistaa brittihovin pölyt jaloistaan.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan pudottivat tammikuussa todellisen uutispommin ilmoittamalla, että pariskunta aikoo vetäytyä brittihovin eturivistä. Sussexin herttuapari kertoi tiedotteessaan aikovansa viettää jatkossa aikaa Pohjois-Amerikassa ja pyrkivänsä taloudelliseen riippumattomuuteen hovista.

Keskiviikkona kerrottiin, että kuninkaalliset tittelinsä menettävän parin lähtö hovista on virallisesti totta 31. maaliskuuta. Tämä tarkoittaa sitä, että herttuaparin toimisto Buckinghamin palatsissa on tyhjillään 1. huhtikuuta lähtien.

Britanniassa herttuaparin ilmoitus on herättänyt ristiriitaisia tunteita. Osa suhtautuu päätökseen ymmärtäväisesti, kun taas osa on vankkumattomasti sitä mieltä, että herttuatar Meghan on repinyt rikki kuninkaallisen perheen.

Nyt oman mielipiteensä tilanteesta on lausunut prinssi Harryn edesmenneen äidin prinsessa Dianan ystävä ja muotisuunnittelija Paul Costelloe, joka työskenteli prinsessan kanssa 15 vuotta 1980-1990-luvuilla.

Costelloe arvioi People-lehdelle, että Diana olisi tukenut poikaansa tämän päätöksessä.

– Hän ei olisi järkyttynyt siitä, että Harry vetäytyy hovista, Costelloe kommentoi lehdelle maanantaina Lontoon muotiviikoilla.

– Hän olisi ehdottomasti sanonut, että tee, mitä sinun täytyy tehdä. Hän ei missään nimessä ollut rojalisti, vaan kansan ihminen, joka pisti lapsensa aina etusijalle.

Costelloen mieleen jäi vuosien saatossa eräs sovitustilanne Dianan kotona Kensingtonin palatsissa, missä prinssi William perheineen asustaa nykyisin.

– Muistan, kun tapasin Harryn ja Williamin. He olivat niin suloisia. Harry oli pieni hulinoitsija, kun taas William käyttäytyi aina mallikelpoisesti.

Viime vuosina Costelloe on pukenut kuninkaallisista prinsessa Annea ja hänen tytärtään Zara Tindallia.

Taloudelliseen riippumattomuuteen tähtäävä Sussexin herttuapari toivoi pystyvänsä jatkossakin käyttämään Sussex Royal -brändiään, jonka he toivoivat voivansa kaupallistaa.

Tämä ei kuitenkaan tule onnistumaan, sillä hiljattain kerrottiin 93-vuotiaan kuningatar Elisabetin linjanneen, etteivät Harry ja Meghan voi brändätä itseään kaupallisesti kuninkaallisina sen jälkeen, kun he astuvat sivuun velvollisuuksistaan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja