Asiantuntija tyrmää kohusuhteet: Puumanaiset jopa hyväksikäyttävät nuoria miehiä

Psykologi ja parisuhdekouluttaja Kari Kiianmaa tyrmää kohutut puumanaiset marginaalisena mediailmiönä. Hänen mukaansa puumasuhteet voivat jopa altistaa nuoren miehen hyväksikäytölle. Kiianmaa paljastaa myös, mikä vanhempien miesten ja nuorten naisten välisten suhteiden voimavara puumanaisten suhteista puuttuu.

– Ilmiö ei ole kovin todellinen. Sitä esiintyy lähinnä median luomana, ja se on hyvin marginaalista, Kari Kiianmaa toteaa nuorempia miehiä tapailevista kypsistä naisista.

– Tietenkin on naisia, jotka ovat vireitä ja hakevat seuraa, seikkailua ja ehkä jopa suhdetta nuorista miehistä.

Kiianmaa näkee puumailmiön kevytkenkäisenä ja pinnallisena ja uskoo, että nämä suhteet voivat koitua jopa vahingollisiksi.

– On mahdollista, että nuori mies joutuu hyväksikäytetyksi. Nainen ehkä vain ajattelee, että pitää saada samaa kuin mieskin: lentää kukasta kukkaan.

– Joku keksii jonkun nimityksen, ja joku pitää sitä sitten totena, että näin kuuluu tehdä.

Tämä puuma-suhteista puuttuu

Kiianmaa uskoo, että syy naisen haluun tapailla nuorempia miehiä juontaa vanhenemisen pelosta ja naisiin kohdistetuista ulkonäköpaineista.

– On kyse naisen pelosta vanhentua. Siitä, miten suhtautua muuttuvaan ulkonäköön, ja kuinka hyväksyä oma vartalonsa.

Samat syyt, jotka ajavat miehiä nuorempien naisten pauloihin, vaikuttavat myös naisten suhteissa. Lisäksi Kiianmaa näkee, että kyse voi olla myös tasa-arvon hakemisesta.

– Miehet ovat saaneet tehdä mitä haluavat, ja naiset ajattelevat ottavansa nyt saman, minkä miehetkin. Ajatellaan, että se on tasa-arvoa, Kiianmaa arvelee.

– Haluavatko naiset oikeasti sellaista? Puumailmiössä on kyseessä lyhyt tyydytys.

Kiianmaa näkee pienen eron nuorempia naisia tapailevien vanhempien miesten ja puumanaisten välillä.

– Miehet ovat enemmän ihastuneita. Suhde on heille henkisesti tärkeä, eikä välttämättä seksuaalisesti niin merkittävä. Naisilla ei ole tätä henkistä astetta, Kiianmaa sanoo.

Syy on hänen mukaansa yksinkertainen.

– Nuoret naiset ovat henkisesti kehittyneempiä. Kolmekymppinen mies taas ei useinkaan ole henkisesti samalla viivalla vanhemman naisen kanssa.

Studio55.fi/ Milja Atu

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja