Mainos

Asiantuntija pitää viitteitä saatananpalvontaan kaukaa haettuina

Ulvilan murhajutun käräjillä kuultiin tänään saatananpalvonnan asiantuntijatodistajana teologian tohtoria, kirkkoherra Merja Hermosta. Hänen nuorten keskuudessa ilmenevää saatananpalvontaa käsittelevä tutkimuksensa valmistui keväällä 2006.

Kyseessä on yksi harvoista aihepiiriä käsittelevistä tieteellisistä julkaisuista, mutta Satakunnan poliisi ei koskaan ottanut asian tiimoilta yhteyttä Hermoseen. Sen sijaan asiantuntijatodistajana oli käytetty erikoisopettaja Keijo Ahorintaa.

– Itselleni tuli aivan yllätyksenä, kun tämä tematiikka yhdistettiin tapaukseen. Siinä vaiheessa, kun se tuli, se herätti kyllä jonkinmoisen tunnereaktion.

"Viittaa enemmän tatuointimallistoon"

Puolustus näytti todistajalle piikkilankakuvaa kuvaa, joka on osana jutun esitutkintamateriaalia. Juha Manner kysyi, näkeekö todistaja kuvissa viitteitä saatananpalvonnasta? Hermonen kielsi ja totesi, että myös mediassa näytetty toinen kuva viittaa enemmän tatuointimallistoon.

Syyttäjä tuohtui kuvien esille tuomisesta.

– Minkä takia puolustus esittää sellaisia kuvia, joihin emme ole missään vaiheessa vedonneet? kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama tivasi puolustukselta.

Manner totesi palaavansa aiheeseen loppulausunnoissa.

Syyttäjällä outo lista

Syyttäjän kuulusteluvuoro saatananpalvontateemasta jäi lyhyeksi.

Hän mainitsi seuraavat asiat: musta raamattu, viiltely, viiltojen määrä 3, x-kuvio, verta tiputetaan astiaan, uhrataan eläimiä kissoista pienempään, kirjoitetaan kolme kertaa 6, luetaan isä meidän väärinpäin, poltetaan kolmea kynttilää ja piirretään ristiä väärinpäin. Hän kysyi todistajalta, mihin ne viittaavat yleisellä tasolla.

Todistaja arvioi, ettei välttämättä mihinkään tiettyyn asiaan. Esimerkiksi pieneläinten kiduttaminen on tullut hänen tutkimuksessaan nuorten elämänkertakertomuksissa vastaan, mutta tämä liittyi enemmänkin haastateltujen hyvin rankkaan lapsuuteen. Eläinten kiduttamista kuulee urbaanilegendoissa, jotka liittyvät saatananpalvontaan.

– Miten voi olla, että nämä asiat on tiedossa 10-vuotiaalla lapsella?

– Kuultuna, Hermonen arvioi mutta myöntää että se olisi erikoista.

Jutun käsittely jatkuu avoimin ovin aikaisintaan tämän viikon perjantaina. Erikoislääkäri Minna Joki-Erkkilän todistajanlausunto käsiteltiin suljetuin ovin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.