Asiantuntija: Naiset törsäävät ulkonäköönsä luottorahalla

Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi on huomannut, että nainen käyttää uskomattomat määrät rahaa omaan koristautumiseensa. Majasalmi uskoo, että hienolta näyttävä elämäntyyli rahoitetaan kestämättömästi kulutusluotolla.

Terhi Majasalmen mielestä suomalaiset tekevät hyvin herkästi muista ihmisistä oletuksia, jotka eivät pidä paikkaansa.

– Jollain, jolla näyttää ulkoapäin katsottuna menevän tosi hyvin, ei välttämättä olekaan rahaa. Hänen hienolta näyttävä elämänsä on vain rahoitettu kestämättömällä tavalla. Mutta ihmiset pitävät sitä totena ja luulevat, että heidän pitää päästä samaan, Majasalmi sanoo.

– Valitettavan usein siihen "rikkaaseen elämään" pyritään ottamalla hurjasti kulutusluottoa. Jos rahasta puhuttaisiin avoimemmin, näin ei ehkä kävisi.

Omaan ulkonäköön törsätään

Oman julkikuvan pönkitys tuntuu koskevan paitsi "hienostorouvia", myös nuoria naisia.

– Omaan ulkonäköön ja koristautumiseen laitetaan todella paljon rahaa. Tämä on yllättänyt minut täysin. Nuorilla naisilla on tekokynnet, tekoripset, tekohiukset, bling blingiä…

– Itse olen hyvin pragmaattinen: jos sijoitan, siitä pitäisi myös tulla jotain tuloja. Kuinka moni pystyy oikeasti ansaitsemaan sillä, että laittaa ulkonäköönsä niin hirveästi rahaa? Se taitaakin olla enemmän itsetuntokysymys, Majasalmi arvioi.

Älä jätä raha-asioita miehelle

Majasalmen mielestä naisilta puuttuu tavoitteellisuus omassa taloudenpidossaan.

– Naiset eivät mieti, minkälaisessa taloudellisessa tilanteessa he haluavat olla viiden, kymmenen tai vaikka 20 vuoden päästä. Sellainen päämäärättömyys ei vie pitkälle.

– Tavoite voisi olla yksinkertaisesti taloudellisessa turvassa ja tasapainossa, rahallisessa riippumattomuudessa tai jopa rikastumisessa.

Majasalmi muistuttaa, että raha-asioiden hoitoa ei kannata jättää kokonaan miehelle.

– Kummallakin osapuolella pitää olla varallisuutta, ja varallisuuden kasvattamispäätökset tulee tehdä yhdessä. Jos miehellä on kaikki valta, esimerkiksi avioerotilanteessa nainen on aivan pihalla raha-asioista, Majasalmi sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com ja Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat