Asiantuntija: Lumia 900 lupaava julkistus, mutta yksi tuote ei riitä

Nyt saadaan viimein älypuhelin Amerikan markkinoille. Näin sanoo Nokian Lumia 900 -julkistuksesta Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkija Timo Seppälä.

– Julkistus on positiivinen asia. Lumia 900 on Nokialle mahdollisuus kääntää Yhdysvaltain markkinoita kasvu-uralle. Paljon on nyt kiinni kuluttajista, Seppälä analysoi.

Matkapuhelinvalmistaja Nokia julkisti yöllä Suomen aikaa uuden Lumia 900 -puhelimen kuluttajaelektroniikan CES-messuilla Las Vegasissa. Lumia 900 on varta vasten Yhdysvaltain markkinoille suunnattu Windows-puhelin.

Nokialla ollut pitkään laskeva markkinatrendi Yhdysvalloissa. Seppälän mukaan markkinaosuus on tippunut käytännössä lähelle nollaa ja Pohjois-Amerikassa on myyty vuosittain vain muutamia miljoonia puhelimia.

Käytännössä amerikkalaiskaupoista on siis voinut olla vaikea ylipäätään löytää Nokian puhelimia.

Lumia 900 -puhelinta myydään kytkykaupalla operaattori AT&T:n verkossa. Seppälän mukaan AT&T oli kelpo valinta, sillä operaattori on yksi Yhdysvaltain suurimmista.

– Yksi tuote yhden operaattorin kanssa ei kuitenkaan riitä. Pitää saada muitakin tuotteita muiden operaattoreiden kanssa. Vuoden 2012 lopussa näkee jo aika hyvin, lähteekö markkinaosuus kasvamaan, Seppälä arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat