Mainos

Asiantuntija: Lumia 900 lupaava julkistus, mutta yksi tuote ei riitä

Nyt saadaan viimein älypuhelin Amerikan markkinoille. Näin sanoo Nokian Lumia 900 -julkistuksesta Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkija Timo Seppälä.

– Julkistus on positiivinen asia. Lumia 900 on Nokialle mahdollisuus kääntää Yhdysvaltain markkinoita kasvu-uralle. Paljon on nyt kiinni kuluttajista, Seppälä analysoi.

Matkapuhelinvalmistaja Nokia julkisti yöllä Suomen aikaa uuden Lumia 900 -puhelimen kuluttajaelektroniikan CES-messuilla Las Vegasissa. Lumia 900 on varta vasten Yhdysvaltain markkinoille suunnattu Windows-puhelin.

Nokialla ollut pitkään laskeva markkinatrendi Yhdysvalloissa. Seppälän mukaan markkinaosuus on tippunut käytännössä lähelle nollaa ja Pohjois-Amerikassa on myyty vuosittain vain muutamia miljoonia puhelimia.

Käytännössä amerikkalaiskaupoista on siis voinut olla vaikea ylipäätään löytää Nokian puhelimia.

Lumia 900 -puhelinta myydään kytkykaupalla operaattori AT&T:n verkossa. Seppälän mukaan AT&T oli kelpo valinta, sillä operaattori on yksi Yhdysvaltain suurimmista.

– Yksi tuote yhden operaattorin kanssa ei kuitenkaan riitä. Pitää saada muitakin tuotteita muiden operaattoreiden kanssa. Vuoden 2012 lopussa näkee jo aika hyvin, lähteekö markkinaosuus kasvamaan, Seppälä arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.