Nokia julkisti "Amerikanvalloittaja-puhelimensa" - Ballmer onnitteli Elopia

Nokia on pitänyt odotetun tuotejulkistustilaisuutensa Las Vegasin CES-teknologiamessuilla.

Teknologiasivusto CNET kertoi liveblogissaan, että väkeä kerääntyi paikalle ennen tilaisuuden alkua jonoksi asti.

Nokian johtaja Stephen Elop totesi tilaisuuden alkuun, että kännyköiden laitetaistelusta on siirrytty ekosysteemien taisteluun. Lumia-mallisto on Elopin mukaan tämän strategian sydämessä.

Lumia 900 julkistettiin, mutta ei muita julkistuksia

Elop esitteli tilaisuudessa odotetusti varta vasten Yhdysvaltain markkinoille suunnatun Lumia 900 Windows-puhelimen, jossa on LTE-tuki. Laite tulee teleoperaattori AT&T:n 4G-verkon käyttöön. Uutuusluurissa kehuttiin olevan pitkään kestävä akku sekä 4,3 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö.

Kamerasta löytyy Carl Zeiss -linssi. Laitteen edessä on kamera videopuheluita varten. CNET-sivuston toimittajien mukaan videoneuvottelun kuvanlaatu näytti esittelyssä hyvältä.

Värivaihtoehtoina ovat aiempien Lumia-mallien tavoin syaani ja musta.

Elop ei kuitenkaan maininnut Lumia 900:n hintaa tai sitä, milloin laite tarkalleen ottaen tulee markkinoille. Tilaisuudessa ei myöskään esitelty muita tuotteita, mikä joihinkin ennakko-odotuksiin nähden oli pienoinen pettymys.

Ballmer onnitteli Elopia Amerikan markkinoille suunnatusta puhelimesta

Lavalle nousi myös ohjelmistoyhtiö Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer. Hän onnitteli Elopia uudesta Pohjois-Amerikan markkinoille suunnatusta puhelimesta.

Ballmerin mukaan Windows Phone edustaa kolmatta vahvaa ekosysteemiä älypuhelimissa. Ballmer totesi, että Windows Phone -järjestelmän Marketplace-ohjelmistokaupassa on tarjolla nyt yli 50 000 sovellusta.

Ballmerin mukaan nopeat yhteydet mahdollistava 4G LTE-ominaisuus on ehdottoman tärkeä asia Yhdysvaltain kännykkämarkkinoilla.

Tilaisuudessa vieraillut AT&T -operaattorin johtaja Ralph de la Vega sanoi puolestaan uskovansa, että Nokia on nyt palaamassa takaisin Yhdysvaltain markkinoille suuressa mittakaavassa.

Lue myös:

    Uusimmat