Mainos

Asiantuntija: Koroissa odotettavissa rajua heiluntaa

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ETLA:n ennustepäällikkö Pasi Sorjonen sanoo, että Yhdysvaltain kongressin päätös hylätä roskapankkisuunnitelma tarkoittaa talouden yleisen epävarmuuden jatkumista.

- Epävarmuus saa aikaan sen, että markkinakorot saattavat heilua ja ne saattavat nousta aika paljonkin. Se on korvausta siitä riskistä, että jos pankit lainaavat toisilleen rahaa, niin pelätään, että rahoja ei saada pois, Sorjonen sanoi MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Sorjonen sanoo, että päätöksen kaikkia vaikutuksia ei tiedetä, mutta tilanteessa on olemassa kaikki katastrofin ainekset.

- Tilanne on kuin suoraan menestyselokuvan käsikirjoituksesta. Roskapankin perustaminen olisi ollut merkki siitä, että on olemassa työkalu, jonka avulla kriisin ratkeaminen lähtee käyntiin. Yhtäkkiä se on kumottu ties millä perusteella ja nyt meillä ei olekaan yhtään mitään.

Osakkeiden hintojen lasku on jatkunut tänään Aasian pörsseissä. Euroopan pörsseissäkin on ennustettavissa tänään rajua laskua. On myös mahdollista, että vielä uusia eurooppalaispankkeja ajautuu valtioiden syliin, niin kuin eilen tapahtui.

Suurin huolenaihe suomalaisittain ei liity pankkijärjestelmään. Rahoitustarkastuksen mukaan suomalaispankeilla on vain vähän omistuksia, jotka liittyvät subprime-lainoihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.