Mainos

Asiantuntija: Anton-kiistassa kyse Putinin ja Medvedevin nokittelusta

Venäjällä Anton-pojan ja hänen isänsä Paavo Salosen ympärillä pyörivässä kohussa voikin olla kyse Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin ja pääministeri Vladimir Putin välisestä valtakamppailusta.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Venäjä aikoo vaatia Paavo Salosen luovuttamista Venäjälle. Itar-Tassin mukaan yleisen syyttäjän virasto valmistelee parhaillaan luovutuspyyntöä.

- Mielenkiintoisinta tässä on se, että Itar-Tassin mukaan pyyntö on tulossa nimenomaan tutkintaosastolta, joka on erillinen tähän syyttäjänvirastoon. Mikä on tärkeintä nähdä on, että nämä kaksi virastoa ovat kuin kissa ja koira, ne ovat olleet avoimesti tukkanuottasilla. Tutkintavirasto on ikään kuin Putinin leiriä ja tämä syyttäjävirasto Medvedevin leiriä. On mielenkiintoista nähdä, onko tässä meneillään Venäjän sisäinen valtataistelu, joka tulee meille esille tällaisella tavalla. Aikooko instituutti, joka on poissa poliittisesta suosiosta, saada itselleen sulan hattuun, kysyi MTV:n Huomenta Suomessa dosentti Arto Luukkanen Renvall-instituutista.

Luukkasen mukaan kohussa on kyse osaltaan myös mustamaalaamisesta.

- Jännintä on myös tämä mediajulkisuus, jota jotkut syvänmerenkalastajat käyttävät omana keppihevosenaan ja pyrkivät luomaan negatiivista Suomi-kuvaa ja levittävät kaikenlaista informaatiota venäläisille tiedotusvälineille. Olisi hyvä, että suomalaisilla olisi joku, joka levittäisi asiallista faktatietoa ja pystyisi Moskovassa kertomaan, ettei tässä ole mistään hirvittävästä asiasta kyse.

Katso dosentti Arto Luukkasen haastattelu (Huomenta Suomi 15.10.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.