Asiantuntija: "Antiikki ei ole sisustamista varten"

Antiikkikauppias on sitä mieltä, että antiikki ei ole sisustamista varten, vaan arvokasta itsessään. Kenelle antiikki sitten sopii – ja mikä sen tarkoitus on nykymaailmassa?

– En pidä sisustamisesta, enkä pyri myymään antiikkia sisustustarkoitukseen, lataa antiikkikauppias Jyrki Lammi.

– Antiikkiesineet ovat itsessään jo jotain. Oikea antiikkiesine on kuin taideteos, eikä sitä osteta mittanauhalla tai värikoodien avulla, Lammi jatkaa ja paljastaa harrastavansa itse keräilyä. Keräilijän kotoa löytyy esineitä, joita muut eivät välttämättä ymmärrä tai pitävät jopa pelottavina.

– Antiikkiesineessä olennaisinta on sen itseisarvo: se, että se on. Ei se, voiko siihen laittaa hedelmiä tai voiko sen pestä koneessa, antiikkikauppias toteaa.

Kotiin särmää antiikilla

Antiikilla saa kotiin kaivattua särmää. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa turvautua arvokkaaseen antiikkiin, vaan rosoisuutta voi hakea vaikkapa kirpputorin antimilla tai mummon vintiltä löytyvällä aarteella.

Antiikkikauppias Jyrki Lammi ja antiikkikelloihin erikoistunut Vesa Hyvärinen ovat kummatkin sitä mieltä, että antiikkia voidaankin pitää kapinana lavastettua menneisyyttä eli "uusvanhoja huonekaluja" kohtaan ja vastarinta kulutukselle.

Mistä sitten tiedät, sopiiko antiikki sinulle?

– Jos haluat ostaa peilin katsoaksesi itseäsi, älä mene antiikkikauppaa, mutta jos haluat nähdä enemmän kuin oman naamasi, etsimäsi peili voi löytyä antiikkikaupasta.

Lue myös:


MTV3 / Jenni Junkala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja