Mainos

Asianajotoimistoja epäillään rahanpesusta Britanniassa?

Britannian poliisi on aloittanut tutkimukset joidenkin huippuasianajotoimistojen yhteyksistä järjestäytyneeseen rikollisuuteen kertoo poliisi. Toimistoja epäillään rahanpesusta kansainvälisten rikollisryhmien hyväksi.

Viranomaiset tutkivat syytöksiä, joiden mukaan ainakin kuusi asianajotoimistoa tarjosi palveluitaan Kolumbian huumejärjestöille sekä Italian, Itä-Euroopan, Yhdysvaltojen ja Britannian rikollisjärjestöille. Lakimiesten uskotaan auttaneen rikollisjärjestöjä tallentamaan rahaa Britanniaan, kunnes ne toimitettiin edelleen erilaisiin veroparatiiseihin.

-Nämä toimistot tekevät aktiivisesti työtä järjestäytyneen rikollisuuden hyväksi. Ne tietävät, keitä niiden asiakkaat ovat ja mistä nämä saavat rahansa, kertoi järjestäytynyttä rikollisuutta tutkivan tiedustelupalvelun NCIS:n edustaja.

Britannian lakimiesliitto puolustautui heti sanomalla, ettei rahanpesu ole erityisesti lakimiesten tai asiainajotoimistojen ongelma. Vain erittäin pieni osa likaisesta rahasta kulkee näiden firmojen kautta, liitto totesi lausunnossaan. Rikollisjärjestöjen pääkohteita ovat liiton mukaan pankit ja rahoitusyhtiöt.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.