Asennettaan muuttanut Valtteri Bottas kieltää käyttäneensä henkistä valmentajaa – "Ei ole ketään, kuka tuntisi minut paremmin"

Kausi 2018 oli Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottakselle henkisesti todella raskas. Tähän kauteen Bottas on saapunut aivan uudella asenteella, ja se on täysin suomalaisen omaa ansiota.

Viime kaudella Bottas joutui pettymään todella pahasti. Suomalaistykki ei onnistunut saalistamaan yhtään osakilpailuvoittoa ja kauden kokonaissijoituskin valahti viidenneksi.

– Viime kausi oli minulle henkisesti raskas. Se oli todella vaikeaa aikaa minulle. Kauden jälkeen vaati aikaa, että tunsin oloni jälleen hyväksi ja pystyin aloittamaan kauden oikealla asenteella, Bottas kertoo El Mundo Deportivon mukaan

Ja hyvällä asenteella Bottas on uuden kauden toden teolla aloittanutkin. MM-sarjaa johtava suomalainen on ajanut nyt kolme kertaa perättäin paalupaikalle. Asenteen muutos on näkynyt myös kisasuorituksissa, sillä Bottas on raapinut neljästä ensimmäisestä kilpailusta kaksi voittoa.

Talvella tehty asenteen muutos ja edellisen kauden nollaaminen on saavutettu täysin omin avuin ilman henkistä valmentajaa.

– Ei ole ketään, kuka tuntisi minut paremmin kuin minä itse. Minä tiedän, mitä minun täytyy tehdä pärjätäkseni. Kyse on enemmän asenteesta, koska jokaiseen urheilulajiin liittyy myös henkinen puoli, Bottas vakuuttaa.

Bottas vakuuttaa, että tällä kaudella paineet eivät vaikuta suomalaiskuljettajan suorituksiin.

– Minulla ei ole paineita tänä vuonna, enkä aio ottaakaan niitä, mitä ikinä tapahtuukaan. Minulle nykyinen tilanteeni on unelmien täyttymys. Taistelen tiukasti maailmanmestaruudesta Lewis Hamiltonin kanssa, Bottas vakuuttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat