Mainos

Arsenalin paloittelu etenee

Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalin parhaat palat, elinkelpoiset yritysasiakkaat, siirtyvät Finnveralle. Kaupan kohteena on 700-800 yritystä ja näiden nimellisarvoltaan noin 1,5 miljardin markan saatavat. Lopullinen kauppahinta selviää myöhemmin. Arsenalin perintämiljardien uusi haltija selviää myös lähitulevaisuudessa.

Arsenal

Järjestely liittyy Suomen Säästöpankin ongelmaomaisuutta hoitavan Arsenalin alasajoon. Arsenal on tarkoitus lopettaa vuodenvaihteeseen mennessä.
-Tämä potti koskee vain niitä yritysasiakkaita, joilla on arvioitu olevan elinkelpoista toimintaa, toimitusjohtaja Markku Mäkinen Finnverasta sanoo.

Valtio kävi näiden elinkelpoisten yritysasiakkaiden saamisista neuvotteluja myös rahalaitosten kanssa, mutta ei saanut niiltä haluamaansa hintaa.
-Ei ole valtion ja veronmaksajien edun mukaista myydä elinkelpoisia yrityksiä halvalla, finanssineuvos Jarmo Väisänen valtiovarainministeriöstä sanoo. Siksi valtio valitsi yritysasiakkaiden siirron Finnveralle.

Tarkoitus on, ettei ratkaisu aiheuta ongelmia Finnveralle, joka muodostettiin yhdistämällä Valtiontakuukeskuksen ja Keran toiminnot. Arsenaliin jää vielä joitakin maatilatalouden harjoittajia, jotka eivät sopineet valtion kokonaan omistaman Finnveran toimialaan.

Perintämiljardit myydään lähiaikoina

Arsenalin varsinainen murheenkryyni ovat perittävät ja jälkiperittävät. Tällaisia saamisia yhtiöllä on noin 12,5 miljardin markan arvosta. Perittävillä tarkoitetaan mm. sellaisia yrityksiä, jotka ovat olleet konkurssissa tai ovat velkajärjestelyn piirissä. Jälkiperittävät taas ovat yrityksiä, joista on tullut tuomioistuimen päätös. Tuomioistuimen päätöksen mukaan näissä toteutetaan velkajärjestelyä.

Arsenal järjesti perittävistään ja jälkiperittävistään tarjouskisan ja sai siihen viisi vastausta. Tarjouksen tehneet ovat perintäalan yrityksiä. Väisänen mukaan päätös kenelle perittävät ja jälkiperittävät myydään on tarkoitus tehdä lähiaikoina. Valinta kohdistuu parhaiten tarjoavaan, siihen, jonka uskotaan pystyvän hoitamaan asiat ongelmitta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.