Arman Alizad on joutunut työnsä puolesta useasti vaarallisiin tilanteisiin: "Jälkikäteen tajusin, miten lähellä kuolemaa olin"

Arman Alizad on nähnyt elämässään paljon pahuutta 1:44
Katso videolta, millaista pahuutta Arman Alizad ei pysty ymmärtämään.

Dokumentaristi Arman Alizad on kiertänyt työnsä perässä ympäri maailmaa. 

Dokumentaristi Arman Alizad on ohjannut 27. maaliskuuta MTV Katsomossa alkavan Mun maailma -sarjan. Sarja keskittyy viiden, käännekohdassa olevan nuoren elämään. 

Mun maailma keskittyy Suomeen, mutta kiertäessään työreissuillaan maailmalla Alizad on nähnyt jos jonkinlaista. Pelottavimmat olosuhteet tarjoilee usein luonto. 

– Ehkä sellainen, mitä moni ei ajattele, on luonnon aiheuttamat tilanteet. Olen ollut maailman kuumimmalla aavikolla suolakaivoksessa. Olin siellä töissä ja kuivuin. Siinä vaiheessa, kun minut saadaan lääkärin luo, hän kertoi, että oli kysymys parista tunnista. Jos olisin ollut siellä tunteja myöhemmin, niin tilanne olisi ollut jo kriittinen, ja minua ei ehkä olisi täällä, Alizad kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 26. maaliskuuta. 

– Oli tuuria, että kaivoksen reunalla oli laitos, missä oli lääkäri. Lähin kylä, missä olisi ollut lääkäri, oli seitsemän tunnin matkan päässä. Jälkikäteen tajusin, miten lähellä kuolemaa olin, Alizad jatkoi. 

Alizad muistaa myös, kun oli pahimmalla jengialueella Etelä-Afrikassa. 

– Olin huoneessa jengiläisten kanssa, ja meillähän meni hyvin, ja oli lupa olla siellä. Tilanne oli turvallinen muuten, mutta sitten siihen yhdistetään yhtäkkiä kovia huumeita, alkoholia ja ladattuja aseita. Sitten alkaa olla aika paljonkin riskejä. Ajattelin, että jos joku aivastaa, niin tuo ase laukeaa. Siinä oli patruuna piipussa, iskuri takana ja sormi liipaisimella. Se oli hetki, jolloin mietin, miksi olen täällä, Alizad kertoi. 

Katso yllä olevalta videolta, millaista pahuutta Arman Alizad ei pysty ymmärtämään.

Alta voit katsoa Arman Alizadin haastattelun kokonaisuudessaan.

Erikoishaastattelussa Arman Alizad 14:50
Näin Arman Alizad löysi viisi erilaista nuorta Mun maailma -sarjaan.

Mun maailma alkaa MTV Katsomossa ke 27. maaliskuuta. Jaksoja julkaistaan kolme jaksoa viikossa keskiviikkoisin. MTV Katsomo+ -tilaajille julkaistaan ensimmäisellä viikolla kuusi jaksoa, jonka jälkeen sarjaa julkaistaan kolmen jakson viikkotahdilla keskiviikkoisin. 

Lue myös:

    Uusimmat