Mainos

Arkea taklataan taantumassa taiteen avulla

Taantuma ei näytä vaikuttavan kulttuurin kuluttamiseen. Yritykset ovat varovaisia lipputilauksissaan, mutta yksityiset ihmiset hemmottelevat itseään sitäkin enemmän. Kun talous on tiukalla ja elämä ankeaa, ihmiset hakevat kulttuurista voimaa.

Esimerkiksi Helsingin Ateneumissa on jo nyt käynyt enemmän ihmisiä kuin viime vuonna yhteensä. Picassonkin on nähnyt yli 120 000 kävijää, vaikka liput maksavat tuplaten. Taantuma ei näy edes näyttelyluetteloiden myynnissä kovasta 54 euron hinnasta huolimatta.

Sama ilmiö on musiikissa. Esimerkiksi Katri Helenan viime kuun kiertue myytiin loppuun jo ennen konserttien alkua. Toinen kestosuosikki Vesa-Matti Loiri veti myös salinsa täyteen.

Arkipaineita paetaan myös elokuvasaleihin, varsinkin kun kotiteattereissa ei voi katsoa esimerkiksi kolmiulotteisia elokuvia. Finnkinolla katsojia on jo kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Teattereissa yritysmyynti on vähentynyt reippaasti, mutta yksityiset täyttävät nyt salit. Helsingin kaupunginteatterin katsojaluvut ovat kasvaneet 20 prosenttia.

Katso Terhi Hyvärisen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.