Arhinmäki: Rasismia ei ole syytä tukea verovaroin

Maahanmuuttokriittisyyteen verhoiltua rasismia ei ole syytä tukea julkisilla varoilla, sanoo kulttuuri ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

Arhinmäki puhui tänään valtakunnallisessa nuorisotyön järjestöpäivässä. Hän muistuttaa, että nuorisolain lähtökohtina ovat muun muassa yhdenvertaisuus, tasa-arvo, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys.

– Haluamme herättää keskustelua siitä, että yhteiskunnassa ei suvaita rasismia ja maahanmuuttokriittisyyden savuverhossa käyttämää erilaisiin vähemmistöihin kohdistuvaa halveksuntaa, Arhinmäki sanoo.

Hän huomauttaa, että kriittisyyden ja rasismin välillä on selkeä ero.

– Monet suhtautuvat kriittisesti esimerkiksi siihen, että Suomeen on liian vaikea päästä. Toiset suhtautuvat kriittisesti taas siihen, että onko meidän pakolaiskiintiöt liian suuret tai onko Suomeen liian helppo päästä. Tämä on kaikki kriittistä keskustelua.

– Maahanmuuttokriittisyys-sanaa käytetään kuitenkin myös savuverhona silloin, kun ei ei puhuta järjestelmästä, vaan halvennetaan eri maahanmuuttajaryhmiä, Arhinmäki jatkaa.

Hän korostaa, ettei valtiovallan pidä jatkossakaan sanella, millaista kansalaistoimintaa Suomessa saa olla. Valtionavustuksia jaettaessa on kuitenkin hänen mielestään otettava huomioon avustusperiaatteet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja