Mainos

Argentiinassa osoitettiin taas mieltä Metsä-Botniaa vastaan

Sellutehtaan vastustajat kehottivat Botniaa seuraamaan espanjalaisen metsäyhtiön esimerkkiä. Ence päätti muutama päivä sitten siirtää tehtaansa muualle Uruguayhin.

Tuhannet argentiinalaiset ympäristöaktivistit ja Gualeguaychún kaupungin asukkaat ovat osoittaneet eilen mieltään Metsä-Botnian sellutehdasta vastaan. He vaativat sen siirtämistä Uruguay-joen varrella sijaitsevasta Fray Bentosista.

Mielenosoittajien muodostama seitsemän kilometrin pituinen auto- ja pyöräkaravaani tukki Gualeguaychún tuntumassa sijaitsevan Argentiinan ja Uruguayn välisen rajanylityspaikan useiden tuntien ajaksi.

Sellutehtaan vastustajat kehottivat Botniaa seuraamaan espanjalaisen metsäyhtiön Encen esimerkkiä. Ence päätti muutama päivä sitten siirtää sellutehtaansa Fray Bentosista muualle Uruguayhin.

Argentiinan ympäristösihteeri Romina Picolotti kertoo olevansa tyytyväinen Encen vetäytymiseen, mutta huomauttaa samalla, ettei se ratkaise Argentiinan ja Uruguayn välistä sellukiistaa.

- Botnian rakenteilla oleva tehdas on suurempi uhka ympäristölle, sanoo Picolotti.

Hän sanoo toivovansa, että Botnia seuraisi Encen esimerkkiä, osoittaisi "yhteiskunnallista herkkyyttä" ja edesauttaisi osaltaan ratkaisuun pääsyä selkkauksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.