Mainos

Argentiina vetoaa Suomen hallitukseen Botnia-kiistassa

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Argentiinan hallitus on suorasanaisesti vedonnut Suomen hallitukseen Uruguyan ja Argentiinan välejä hiertävässä sellutehdaskiistassa.

Argentiinan presidentti Nestor Kirchner odottaa Suomen hallituksen väliintuloa sellutehdaskiistassa. Kirchnerin mukaan Suomen hallituksen pitäisi auttaa osaltaan, jotta Botnia keskeyttäisi tehtaansa rakennustyöt ja tiedottaisi paremmin sen ympäristövaikutuksista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Suomen suurlähetystö Argentiinassa julkaisi eilen lausunnon, jossa korostettiin, että kiista on Uruguayn ja Argentiinan välinen.

- Suomi toivoo, että kiista sovitaan mahdollisimman pian kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla, tiedotteessa kerrottiin.

Suomi kannustaa tiedotteen mukaan Botniaa jatkamaan kaiken tarvittavan tiedon jakamista liittyen hankkeen ympäristövaikutuksiin.

Presidentti Kirchner kehotti jälleen eilen Botniaa ja Enceä keskeyttämään Fray Bentosiin nousevien tehtaidensa rakennustyöt 90 päiväksi, eli kunnes tehtaiden ympäristövaikutuksia koskevat uudet selvitykset valmistuvat. Kirchner muistutti samalla omasta aktiivisesta roolistaan sellutehdaskiistassa ja heitti puolestaan pallon Suomen hallitukselle.

- Vastuu on myös Suomen hallituksella, joka on pysytellyt hiljaa, totesi presidentti Kirchner.

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Argentiinan hallitus on suorasanaisesti vedonnut Suomen hallitukseen Uruguyan ja Argentiinan välejä hiertävässä sellutehdaskiistassa. Botnia keskeytti sellutehtaansa rakennustyöt 10 päiväksi, mutta työt käynnistyivät uudelleen normaalisti tiistaina.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.