Mainos

Arafat tapaa palestiinalaisia oppositiojohtajia

Palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat tapaa piakkoin jyrkän linjan palestiinalaisjohtajia, jotka vastustavat rauhansopimuksen allekirjoittamista Israelin kanssa, kertoo Arafatin edustaja.

Arafatin edustaja Abbas Zaki sanoi, että tapaamisista sekä Palestiinan kansan vapautusrintaman PFLP:n johtajan George Habashin että Palestiinan demokraattisen vapautusrintaman DFLP:n johtajan Nayef Hawatmehin kanssa on sovittu.
Arafat ja Habash eivät ole tavanneet sitten vuoden 1994, jolloin sovittiin Oslossa palestiinalaisten rajoitetusta itsehallinnosta Länsirannalla ja Gazan alueella. Maltillisemman Awatmehin Arafat tapasi helmikuussa Jordanian kuninkaan Husseinin hautajaisissa.

Arafat matkusti tänään Kairoon keskustellakseen Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa rauhanneuvotttelujen uudelleenaloittamisesta Israelin pääministerin vaihduttua. Arafat tapaa myöhemmin tällä viikolla myös Israelin uuden pääministerin Ehud Barakin. Barak palaa Israeliin huomenna neuvoteltuaan viikon ajan Yhdysvalloissa.

Syyrian pääkaupungista Damaskoksesta toimivat PFLP ja DFLP vastustavat Oslon sopimusta ja muita rauhansopimuksia Israelin kanssa. Ryhmät ovat toistuvasti iskeneet israelilaisia vastaan Oslon sopimuksen allekirjoituksen jälkeen, mutta viime kuukausina ne ovat jotakuinkin pitäytyneet väkivaltaisuuksista.

Syyrialta Lähi-idän rauhantoiveita vahvistava ele

Lähi-idän rauhantoiveet saivat eilen vahvistusta tiedoista, joiden mukaan Syyria on kehottanut palestiinalaisia ääriryhmiä lopettamaan aseellisen taistelunsa Israelia vastaan.
Neljä palestiinalaisten ja Israelin rauhanpyrkimyksiä vastustavaa ryhmää kertoi, että Syyrian varapresidentti Abdel-Halim Khaddam on kehottanut niitä tulitaukoon, koska Syyria pyrkii rauhaan Israelin kanssa.

Israelin pääministeri Ehud Barak ja Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ottivat uutisen varovaisen myönteisesti vastaan. Washingtonissa vierailevan Barakin mukaan Syyrian rauhanele voi antaa lisäpotkua pitkään jumissa olleelle Lähi-idän rauhanprosessille.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.