Mainos

Arafat ja Mubarak jatkavat neuvotteluja

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat matkustaa tänään Kairoon selostamaan Israelin kanssa käytäviä neuvotteluja Egyptin presidentille Hosni Mubarakille. Israelilaiset ja palestiinalaiset jatkavat samaan aikaan omaa neuvonpitoaan egyptiläisessä Taban rannikkokaupungissa.

Osapuolet neuvottelivat tiistaina Jerusalemissa epävirallisesti mm. Israelin vetäytymisestä Länsirannalla sijaitsevasta Hebronin palestiinalaiskaupungista. Israelilaisten ja palestiinalaisten käsitykset neuvottelujen tuloksellisuudesta erosivat kuitenkin huomattavasti toisistaan.

Arafat piti neuvotteluja hedelmättöminä kun taas Israelin edustajat katsoivat neuvottelujen edistyneen hyvin. He pitivät Arafatin pessimististä lausuntoa vain neuvottelutaktiikkana. Yhdysvaltain viranomaiset uskoivat, että Israel liioitteli neuvottelujen edistymistä.

Yhdysvaltain puolustusministeri William Perry ei ole innostunut Arafatin esiin tuomasta ajatuksesta, että amerikkalaisjoukot osallistuisivat Hebronin turvallisuuden valvontaan Israelin joukkojen vetäytymisen jälkeen. Kansainvälisten joukkojen lähettämistä Hebroniin ei ole harkittu, vaikka sitä on ennenkin esitetty, Perry sanoi eilen Washingtonissa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.