Mainos

Apulanta tekee paluun – onko riidat nyt kuopattu?

Yksi suosituimmista kotimaisista bändeistä tekee paluun vuoden tauon jälkeen. Apulanta julkaisee tänään uuden levyn: Kaikki kolmesta pahasta.

Apulannan Toni Wirtanen, Sipe Santapukki ja Sami Lehtinen vierailivat tänään MTV3:n Huomenta Suomessa. Lähetyksessä levy-yhtiön omistaja Santapukki luovutti muille bändin jäsenille kultalevyn tuoreesta albumista.

Apulanta on perustettu vuonna 1991. Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki ovat olleet mukana tuosta vuodesta lähtien. Sami Lehtinen liittyi bändiin vuonna 2005 – tarkoituksena oli olla tosin mukana vain yksi kesä.

Vieläkö kultalevy lämmittää konkareita?

Toni Wirtanen: Onhan kultalevy aina tietynlainen merkkipaalu. Tällainen symbolisten voitonmerkkien keräily ei ole koskaan ollut itselleni se pääpointti. Mutta onhan tää nyt kuitenkin reteetä. Taidankin avata vähän paidannappeja tämän kunniaksi!

Sipe Santapukki: Yleensähän kultalevyjä jaetaan vähän massiivisimmissa tilaisuuksissa, mutta kun meillä on tämä oma levy-yhtiö, niin tämä on nyt vähän vaatimattomampaa.

Presidentinvaalien aikainen kärhämä, onko riidat haudattu?

Toni Wirtanen: Bändi on vähän niin kuin moniavioinen avioliitto. Ei sitä muuten voi luonnehtia. On ylä- ja alamäkiä, vähän kun lettua kääntäis. Vastakkainasettelun aika on nyt ohi, heh.

Sipe Santapukki: Eripuria osaa nyt käsitellä eri tavoin kuin nuorempana. Osaa antaa tilaa toiselle ja ymmärtää. Täähän kuulostaa erikoiselta, ihan kuin jotain parisuhdeläpyskää.

(Tammikuun lopussa julkisuudessa kirjoiteltiin, kun Wirtanen raivostui Santapukille politikoinnista. Santapukki oli ilmoittautunut Sauli Niinistön tukijaksi, mutta Wirtanen halusi irtisanoutua politikoinnista sekä itse että koko Apulanta-yhtyeen puolesta.)

Onko suosio koskaan noussut hattuun?

Toni Wirtanen: Suosio yllättää joka kerta. Mutta kyllä silloin pienenä, kun ekan kerran pääsi soittamaan 10 000 ihmiselle ja kikkuloimaan sinne lavalle, likat huusi, kyllähän se mieltä lämmitti tavalla, jota en olisi osannut ennustaa. Jälkikäteen huomaa, että paljon nousi nestettä hattuun.

Sami Lehtinen, miltä Apulanta-vuodet ovat tuntuneet?

Sami Lehtinen: Aika erikoisia, pääsääntöisesti älyttömän hienoa. En olisi uskonut, että tästä ”yhdestä kesästä” tulee näin pitkä reissu.

Tuleeko enää ikinä välivuotta?

Toni Wirtanen: Turhanaikainen lorvailu on itsensä kieltämistä, ehkä pakoa jostain. Mutta välillä on pakko vetää henkeä. Silti vuoden toimettomuus ei ole ihmiselle hyväksi.

Sipe Santapukki: Vuosi osoitti meille kaikille, kuinka paljon me halutaan tehdä tätä, olla bändissä. Vuosi kävi raskaaksi, mutta se oli itse aiheutettua.

Oletteko kesällä taas keikkalavoilla?

Toni Wirtanen: Näin olisi tarkoitus. Ei tartte tänä juhannuksena miettiä, mitä tekisi. Ellei sitten ihmiset levyn kuultuaan soittele, että hei peruutetaan tää kesähomma.

Sipe Santapukki: Mä oon tituleerannu itseäni joskus kovimmaksi apulantafaniksi, ja olen sitä edelleen. Ei tämä ole huonoin Apulannan levy, tätä on väännetty toista vuotta rakkaudella.

Katso Apulannan haastattelu: (Huomenta Suomi 14.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.