Mainos

Apulaisvaltakunnansyyttäjä: Uhrin kertomukselle enemmän painoa

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on määrännyt Oulun kihlakunnansyyttäjän nostamaan syytteen seksuaalirikosjutussa. Kihlakunnansyyttäjä oli tehnyt jutussa syyttämättäjättämispäätöksen.

Juttu koskee tapausta, jossa miehen epäiltiin pakottaneen väkivaltaa käyttämällä uhrin kanssaan sukupuoliyhteyteen. Asianomistajan mukaan epäilty oli ottanut hänet tiukkaan syliotteeseen ja ryhtynyt suutelemaan häntä. Epäilty oli kaatanut uhrin sohvalle ja riisunut tämän vaatteet. Epäillyn painon alla ollut uhri ei ollut yrityksistä huolimatta kyennyt estämään yhdyntää.

Kihlakunnansyyttäjä ei ollut nostanut syytettä epäiltyä miestä vastaan sukupuoliyhteyteen pakottamisesta, koska syyttäjän mukaan jutussa ei ollut riittävää näyttöä. Syyttäjän mukaan ainoa tosiasiallinen näyttö pakottamisesta oli uhrin kertomus ja sitä tukeva lääkärinlausunto, jotka eivät olleet riittäviä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä arvioi tilanteen toisin ja teetti jutussa lisätutkintaa, jossa uhria kuultiin. Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan uhrin kertomusta ei ollut syytä epäillä ja sitä oli pidettävä epäillyn kertomusta uskottavampana. Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan oikeudenkäynnillä voidaan lisäksi saada asiaan lisäselvitystä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.