Apua painonhallintaan? Ranneke antaa sähköshokin, kun syöt liikaa roskaruokaa

3:24
Suomalaista kansanterveyttää uhkaa lihavuus ja masennus.

Amazon kauppaa rannekkeita, jotka estävät ihmistä syömästä roskaruokaa sähköshokkien avulla. Innovaatiosta kertoo brittiläissivusto The Sun.

Moni haaveilee siitä, että voisi syödä mitä ikinä haluaa ilman, että herkuttelu näkyisi vyötäröllä. Etenkin kesä ja siihen liittyvä nautiskelu saattavat aiheuttaa lisäkiloja. Kukapa ei voisi vastustaa grillissä valmistettuja kesäherkkuja tai jäätelöä lämpimillä keleillä?

Mikäli herkkujen tai roskaruoan välttely tuntuu hankalalta, Amazon saattaa tarjota ratkaisun. Verkkokauppa on lisännyt valikoimiinsa Pavlok-nimisen rannekkeen, joka estää ihmistä syöpöttelemästä sähköshokkien avulla.

Roskaruoan välttelyn lisäksi ranneke voi olla apuna tupakoinnin tai kynsien pureskelun lopettamisessa tai jonkin muun vastaavanlaisen tavan tai riippuvuuden eliminoinnissa.

– Pavlok on käyttäytymiseen erikoistunut koulutuslaite, jonka toiminta perustuu ehdollistamiseen, Pavlokin verkkosivuilla kuvaillaan.

Näkyviä tuloksia jo kolmen päivän kuluessa

Tutkimusten pohjalta suunniteltu ranneke antaa tuntuvan sähköshokin, mikäli sen käyttäjä on luisumassa pahoille teille.

Ranneke on yhteydessä puhelimeen asennettuun sovellukseen, johon käyttäjä voi itse määritellä, mihin huonoon tapaan rannekkeen tulee reagoida.

– Ranteen ympärille asennettavassa rannekkeessa on kauko-ohjauksen lisäksi pieniä sähköpainikkeita, joita voi painaa silloin, kun on tekemässä jotain, josta haluaa eroon, Pavlok-rannekkeen kehittäjät kertovat.

Jos haluaa vältellä ylensyömistä, ranneke ilmoittaa sähköshokilla, kun rannekkeenkäyttäjä ylittää sallitun kalorimäärän.

Jos ranneketta käyttävä henkilö haluaa esimerkiksi noudattaa erittäin kurinalaista dieettiä tai haluaa kontrolloida tupakointiaan äärimmäisellä tavalla, rannekkeen voi ohjelmoida seuraamaan käsien liikettä. Näin ollen ranneke voi antaa sähköshokkeja silloin, kun se havaitsee haarukoinnin kaltaista liikettä.

Jos Instagram-kuva ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

Rannekkeen valmistajat lupaavat, että reilusti yli sadan euron arvoinen sähköranneke antaa näkyviä tuloksia jo kolmen päivän kuluessa.

Kyseessä ei tosin ole mikään uusi tuote, sillä esimerkiksi sokeririippuvuudesta eroon halunnut Tasha esitteli ranneketta YouTube-videolla jo vuonna 2015.

Alla olevalla videolla havainnollistetaan rannekkeen toimintamekanismia. 

video


Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja