5 roskaruokaa, jotka eivät ole niin hyödyttömiä kuin luulit – valitse viisaasti

10 suosikkiherkkua, jotka aiheuttavat eniten riippuvuutta – kuinka montaa himoitset? 0:37 10 suosikkiherkkua, jotka aiheuttavat eniten riippuvuutta – kuinka montaa himoitset?
Nämä elintarvikkeet aiheuttavat riippuvuutta.

Välillä iskee himo vain ja ainoastaan epäterveellisiä ruokia kohtaan. Järki kuitenkin sanoo, että roskaruoka ei tee hyvää terveydelle. 

Yllä olevalla videolla riippuvuutta aiheuttavia elintarvikkeita.

Roskaruoka tyydyttää jotain sellaista, mihin terveellinen ruoka ei ikinä pystyisi. Usein epäterveellistä ruokaa syötyään, iskee kuitenkin katumus. Helpottaisiko tätä universaalia huonoa omaatuntoa se, että seuraavista viidestä roskaruoasta on Mitt Kökin mukaan myös hyötyä?

1. Popcorn

Jos mielesi tekee sipsejä ja popcornia ja valitset jälkimmäisen, olet tehnyt jo yhden terveellisemmän valinnan. Paukkumaissi ei sisällä lähes lainkaan sokeria ja on luonnostaan vähärasvainen. Popcorn sisältää myös vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja kuten polyfenoleita.

Popcornit voi myös maustaa entistä terveellisemmiksi esimerkiksi matcha-vihreäteejauheella tai chilipulverilla!

2. Jäätelö

Jäätelöstä löytyy nykyisin useita erilaisia – terveellisempiä ja vähemmän terveellisiä vaihtoehtoja. MTV esimerkiksi uutisoi tammikuussa 3 Kaverin Jäätelön lanseeraamista vähäsokerisimmista jäätelöistä. Myös kesän uutuusjäätelöissä näkyy proteiinipitoisuus ja vähäsokerisuus.

Jos teet jäätelöä itse, valitse raaka-aineeksi esimerkiksi tuoreet marjat ja hedelmät sekä jogurtin, niin saat lopputuloksesta herkullisen, mutta huomattavasti terveellisemmän ja ravinteikkaamman.

Kokeile myös tätä jäätelönkorviketta. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

3. Suklaa

Vaalea suklaa ei ole kaikkein terveellisin valinta, vaikka ihanan herkullista onkin, sillä se sisältää runsaasti sokeria. Tumman suklaan terveysvaikutukset taas ovat laajalti tunnettuja: Tumma suklaa sisältää esimerkiksi antioksidantteja, jotka ovat hyväksi verenpaineelle.

Tummassa suklaassa on yli 70 prosenttia kaakaota, jolloin siinä on myös vähemmän sokeria. Kaakao taas sisältää paljon erilaisia antioksidantteja, mineraaleja ja vitamiineja, kuten magnesiumia, natriumia, rauta, sinkkiä ja kalsiumia.

4. Kebab

Terveellistä ja ravitsevaa lounasta valitessa, mieleen ei ainakaan heti ensimmäisenä tule kebab. Kebabin kaverina lautasella on usein rasvaisia ranskalaisia ja paljon kastiketta, mikä ei tee siitä ainakaan kovin pitkäksi aikaa ravitsevaa tai terveellistä valintaa.

Jos valitset kebabin kaveriksi runsaasti kasviksia ja skippaat ranskalaiset sekä kastikkeen ja valitset ruokajuomaksi jotain muuta kuin limua, ateria saattaa olla yllättävän terveellinen.

5. Hampurilainen

Pikaruokalasta ostettuna hampurilainen on harvemmin ravitseva taikka terveellinen. Jos taas teet hampurilaisen alusta asti itse, tiedät tasan tarkkaan, mitä siinä on ja voit tehdä siitä niin terveellisen kuin haluat.

Terveellisempi vaihtoehto olisi esimerkiksi lihan sijaan käyttää täytteenä kanaa tai kalaa ja täyttää purilainen reippaalla määrällä kasviksia.

Lähde: Mitt Kök 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!