Mainos

Apteekkarin karmea erehdys – myi raskaana olevalle naiselle väärää lääkettä

Yhdysvalloissa apteekin työntekijä on myynyt vahingossa raskaana olevalle naiselle voimakasta syöpälääkettä. Lääke voi aiheuttaa muun muassa epämuodostumia sikiölle ja keskenmenoja.

Coloradon Fort Luptonissa sijaitsevan Safeway-apteekin mukaan karmea erehdys sattui viime viikolla, kun 19-vuotias Mareena Silva tuli liikkeeseen hakemaan antibioottilääkkeitä. Silva oli tuolloin 6. raskausviikolla.

Antibioottien sijasta nuorelle naiselle myytiinkin Methotrexate-lääkettä, joka oli tarkoitettu 59-vuotiaalle syöpäpotilaalle. Erehdys johtui siitä, että naisilla oli sama nimi.

Safeway-apteekki on julkaissut nyt julkisen anteeksipyynnön, missä se pahoittelee sekaannusta. Se on tarjoutunut myös maksamaan raskaana olevalle Silvalle kaikki mahdolliset hoitokulut, jotka johtuvat reseptivirheestä.

Mareena Silva kertoi KDVR-televisiokanavalle, että hän alkoi voida pahoin otettuaan väärää lääkettä. Tämän jälkeen nainen katsoi lääkepakkausta, tajusi saaneensa väärää lääkettä ja hakeutui sairaalahoitoon.

Silva kertoo olevansa edelleen raskaana. Kyseessä on hänen ensimmäinen lapsensa.

Apteekin mukaan sen työntekijä ei noudattanut Safeway-ketjun sääntöjä, joiden mukaan farmaseuttien pitää varmistaa asiakkaan nimi ja syntymäaika.

Methotrexate-lääkettä käytetään joidenkin syöpien hoidossa. Lääkkeellä on kuitenkin erittäin voimakkaita sivuvaikutuksia, ja sitä määrätään yleensä vasta sen jälkeen, kun muut syöpälääkkeet eivät ole tehonneet. Raskaana oleville naisille Methotrexate voi aiheuttaa keskenmenoja tai sikiön epämuodostumia.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.