Mainos

Applen tulos odotettua parempi

Tietokonevalmistaja Apple Computer on tehnyt tilivuoden viimeisen neljänneksen aikana jonkin verran odotettua paremman tuloksen. Applen tulos ilman kertaluontoisia eriä oli 90 miljoonaa dollaria eli 51 senttiä osakkeelta, kun Wall Streetin analyytikot olivat veikanneet osakekohtaisen tuloksen asettuvan 45 sentin paikkeille.

Tulosodotukset oli viritetty alhaalle sen jälkeen, kun Apple viime kuussa varoitti tuloksen heikkenevän mikroprosessorien toimitusvaikeuksien vuoksi. Tuolloin yhtiö ennakoi tuloksen jäävän 75-85 miljoonan dollarin välille. Analyytikkojen mukaan haarukka ylittyi lähinnä siksi, että Apple onnistui vuosineljänneksen aikana toimittamaan odotettua enemmän eli 64 000 kappaletta uusia G4-tietokoneita. Apple julkisti eilen myös IBM:n kanssa solmitun sopimuksen, jonka on määrä helpottaa mikrosirujen toimituksissa ilmenneitä vaikeuksia.

Applen verojen ja kertaluontoisten erien jälkeinen nettotulos nousi 111 miljoonaan dollariin, kun se vuotta aiemmin samalla vuosineljänneksellä oli 106 miljoonaa dollaria. Yhtiön myynti sen sijaan laski vuoden takaisesta 14 prosenttia 1,34 miljardiin dollariin.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.