Apple tuo suuren muutoksen iMessageen – ei kuitenkaan korjaa isointa "ongelmaa"

Näkeekö kaverisi, että olet lukenut hänen viestinsä? Näin tarkistat! 0:37
KATSO MYÖS: Näkeekö kaverisi, että olet lukenut hänen viestinsä? Näin tarkistat asian!

Apple tekee muutoksia iMessageen, mutta viestikuplien väriin se ei kajoa.

Apple ilmoittaa tekevänsä vuonna 2024 perustavanlaatuisia muutoksia iMessage-viesteihin, kertoo CNN. Yhtiö ottaa käyttää RCS- eli Rich Communication Services -tuen. Se toimii sekä mobiilidatan että wifi-verkon yli. 

RCS on viestintästandardi, jota kuvataan tekstiviestien korvaajaksi. Vielä vuonna 2022 Applen edustaja kertoi, ettei yhtiö aio lisätä tällaisten viestien tukea iPhoneen.

Jatkossa iMessageen luvataan muista viestipalveluista tuttuja ominaisuuksia, kuten lukukuittaukset, parempi tuki ryhmäviesteille, korkeampilaatuinen median jako sekä ominaisuus, joka kertoo, kun joku kirjoittaa.

"Jos näet sinisen sijaan vihreän viestikuplan..."

Tekninen muutos ei tosin korjaa ainakaan somekansalle oleellisinta ongelmaa, joka hieman yllättäen on viestien väri. Applen tuotteissa Androidista tulleet viestit ovat vihreitä. CNN:n mukaan nyt suunniteltu muutos ei muuta viestien väriä yhteneväiseksi.

Väriongelma vaivaa kansaa siinä määrin, että Applella on tukisivullaan vastaus kysymykseen "miksi MMS/SMS-viestit ovat vihreitä"?

– Jos näet sinisen sijaan vihreän viestikuplan, viesti lähetettiin iMessagen sijaan multimedia- tai tekstiviestinä. Tämä voi johtua useista syistä, yhtiö kuvailee.

Ensimmäiseksi syyksi listataan se, ettei vastaanottajalla ole Applen laitetta; iMessagea voi käyttää vain iPhonessa. Android-laitteesta viestit tulevat eri värisinä. 

TikTokissa moni video kertoo viestivärin olevaan jopa kynnyskysymys ja orastavan parisuhteen kaatava tekijä. Apple-väen parissa sinisiä viestikuplia kuvataan "paremmaksi vaihtoehdoksi".

 "Kun saat vihreän kuplan". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Koomikko kertoo, miten suhde kaatui vihreään viestikuplaan. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Voimme silti olla kavereita", käyttäjä viestittää vihreän viestikuplan käyttäjille. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Wall Street Journal uutisoi aiheesta kertoen, että teinit "pelkäävät vihreää kuplaa". Nothing Phone lupaili taannoin käyttämäänsä Nothing Chats -sovellukseen mahdollisuuden lähetellä sinistä viestejä myös Android-puhelimista. 

"Apple-heimon merkki" ei katoa

Analyytikko Dipanjan Chatterjee kertoi CNN:lle, että värien pitäminen samana lienee osa Applen markkinointistrategiaa.

– Siniset viestikuplat ovat Apple-heimon merkki, ja tämä muista erottuva identiteetti, samaan tapaan kuin iMessage, ei tule poistumaan lähiaikoina, Chatterjee kuvasi.

"Yritän olla paremupi, mutta olen sisintäni myöten [vihreiden viestien] vihaaja". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Chatterjeen mukaan RCS tarjoaa sujuvamman viestittelykokemuksen iPhonen käyttäjille.

– Yhtiö toivoo, että tämä olisi kaikille voitto. Asiakkaat saavat olla osa Applen maailmaa, mutta pelata silti kivasti yhteen muiden kanssa.

Katso myös: Tiedätkö, miten iPhonen ruudulla olevaa viivaa oikeasti käytetään?

Tiedätkö, miten iPhonen ruudulla olevaa viivaa oikeasti käytetään? 0:21
Oletko käyttänyt iPhonen ruudun alareunassa olevaa viivaa "oikein"?

Lähteet: CNN, 9to5Mac, WSJ, TikTok

Lue myös:

    Uusimmat